Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Luni, 4 noiembrie curent, în sala de ședințe a CR Fălești  a avut loc un seminar informativ cu tematica :„Utilizarea fertilizanților microgranulate, îngrășămintelor foliare, adjuvanților ș.a. produse de „Intertim Ltd” (Croația)”.

  Cei prezenți au fost salutați de președintele raionului Dl Viorel Babii, care a apreciat importanța desfășurării seminarului, menționând că tehnologiile evoluează și realitatea ne solicită să fim în pas cu timpul, aplicând noile inovații în procesul de fertilizare a culturilor agricole.

  În continuare, reprezentantul companiei Dl Marius Moraru a venit cu o prezentare a fertilizanților, specificând că eficiența agronomică a unui îngrășământ este determinată nu de conținutul său, ci de cantitatea de hrană pe care o poate livra eficient culturii.  De asemenea Dlui a  atras atenția că îngrășămintele GlucoHumates  în formulare microgranulară, sunt ideale pentru utilizarea la însămânțare sau în timpul transplantului. GlucoHumates  este o linie de produse care stimulează creșterea plantelor, sporind activitatea rădăcinilor, oferind, în același timp, preferință proprietăților chimico-fizice și microbiologice ale solului, crescând absorbția de nutrienți. Abilitatea de a stimula creșterea rădăcinilor și de a elibera elemente păstrate în sol fac ca îngrășământul GlucoHumates  să fie ideal pentru a depăși stresul și a permite efectul de pornire. Totodată aplicînd linia foliară a  elementelor nutritive foarte pure, combinate cu GlucoHumates, care au un procent ridicat de acizi fulvici cu greutate moleculară mică, fac din aceste produse un regulator eficient al hrănirii foliare și, într-un timp foarte scurt, rezolvă probleme legate de stresul ambiental sau probleme cauzate de lipsa de nutrienți .

  În plus, particularitatea acestui îngrășământ foliar este că aplicarea sa se realizează împreună cu produsele de protecție, reducând astfel stresul plantei.

  La finele seminarului, la care au participar 15 producători aricoli, a avut loc un dialog de întrebări și răspunsuri.

Galerie foto