Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  sf m gAstăzi, 21 noiembrie creștinii ortodocși sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și este hramul bisericii în localitățile Dumneavoastră.

  Arhanghelii au misiunea de a vesti oamenilor tainele cele mari ale lui Dumnezeu, de a descoperi prorocirile cele înalte îngerilor și, prin ei, oamenilor. Aceștia sunt cei care înmulțesc sfânta credință între oameni, luminând înaintea lor cu lumina Sfintei Evanghelii.

  Arhanghelul Mihail semnifică „puterea lui Dumnezeu” și este voievodul oștilor cerești și cel dintâi din ceata Sfinților Arhangheli. El poartă sabie de foc și are misiunea de a păzi legea lui Dumnezeu și de a birui puterea vrăjmașilor. 

  Cea mai răspândită credință populară cu privire la Arhanghelul Mihail este aceea în care el împreună cu Arhanghelul Gavriil, ca cei mai mari între îngeri ce există păzesc oamenii pe parcursul întregii lor vieți, iar la sfârșitul vieții, în ceasul morții tot ei le iau sufletele.

  Arhanghelul Gavriil semnifică „bărbat-Dumnezeu” și este arhanghelul bunelor vestiri, acelora de bucurie, are şi misiunea de a vesti oamenilor tainele cele mari dumnezeiești. El nu mai poartă sabie de foc, ci crin de neîntinată bucurie. El a fost ales și trimis de Dumnezeu la Fecioara din Nazaret să-i vestească taina mare a întrupării Domnului, rostind cel dintâi numele Prea Dulcelui Iisus. 

  Cu sfântul prilej a sărbătorii hramului localității, Vă adresez  sincere urări de sănătate și prosperitate, fie ca această sărbătoare să Vă aducă lumină  în suflet, pace și bunăstare în familiile dumneavoastră,  putere și înțelepciune de a  fi mai buni.

  Fie ca sărbătoarea creștină de astăzi, să Vă fie ca un înger păzitor al casei și ai localității Dumneavoastră să vă aducă lumină şi credință întru prosperare și speranță de mai bine.

  Să aveţi oaspeţi cu gânduri  creştine, să domine pacea și voia bună în Casele Dumneavoastră!

  Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil să Vă călăuzească paşii pe calea speranţei, bucuriei şi sănătăţii!

  Cu profund respect,
  Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului