Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Săptămâna precedentă specialiștii Direcției Agricultură și Alimentație au continuat vizitele de lucru planificate în gospodăriile agricole din primăriile Pînzareni, Logofteni, Chetriș, în vederea  monitorizării culturilor și lucrărilor  agricole petrecute la moment.

  În gospodăriile monitorizate ( GȚ „Bairamculov Leonid”, SRL „Svitanoc-Agro”, SRL „Profit  Agro”, GȚ „Moscaliuc Liudmila”, SRL „Gruprijor-Agro” ) la momentul vizitei se petreceau lucrările de erbicidare la culturile de porumb, tratarea florii soarelui cu produse de uz fitosanitar împotriva bolilor și dăunătorilor, lucrări de prelucrare a solului între rînduri la  floarea soarelui.

  Totodată, ținînd cont că în această perioada din unele gospodării agricole au parvenit semnale privind apariția infectării cu mana floarei soarelui  la hibridul P64LE137, Pioneer, au fost controlate și semănăturile florii soarelui.

  Ca recomandări, pe terenurile unde s-a constatat prezenta agentului patogen, la tratarea împotriva acestei boli e obligatoriu de folosit fungicidele recomandate de producător, iar cultura de floarea soarelui deja infectată nu va reveni pe terenul cultivat actualmente decât după 7-8 ani.

  Concomitent, specialiștii direcției au efectuat vizite în  primările Pînzareni, Logofteni și Chetriș pentru verificarea corectitudinii de evidenţă şi ținere a registrelor contractelor de arendă între agenții economici și persoanele fizice cu oferirea recomandărilor necesare, conform legislației în vigoare.

  Mai multe fotografii