Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La  28 iunie curent, producători agricoli și specialiștii Secției Agricultură și Alimentație  au participat la Ziua Câmpului. Activitatea cu genericul „Comportamentul soiurilor de grâu și orz create de către selecție autohtone comparativ cu cele de import” ,  a fost organizată de către  ICCC „Selecţia” Bălți în colaborare cu Direcția Agricultură și Alimentație a Consiliului raional  Ungheni, la lotul demonstrativ  de comportare și testare  a soiurilor de grâu (9 soiuri) și orz (2 soiuri), amplasat pe terenurile agricole gestionate de către SRL ,,AGROSFERA-BM” din comuna Pîrlița a raionului Ungheni.

  • ziua-cimpului_1
  • ziua-cimpului_2
  • ziua-cimpului_3

  În cadrul întrunirii Mihai Vronschih, doctor habilitat, profesor universitar și  Alexei Postolatii, doctor, conferențiar cercetător, au prezentat caracteristicele soiurilor, accentuând tot odată și comportamentul acestora, reieșind din condițiile climaterice ale anului agricol 2022.

  La finale întrunirii producătorii agricoli au abordat mai multe probleme ce țin de dezvoltarea sectorului agrar și au optat pentru o conlucrare cât mai eficientă cu instituțiile științifice din țară.

  Mai multe fotografii