Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Conform ordinului nr.11 din 05 mai anul  curent emis de către Președintele Comisiei  Situații  Excepționale a raionului Fălești, privind  punerea în aplicare a exercițiilor la Protecția Civilă în cadrul IMSP ,,Spitalul raional  Fălești”, la 09 iunie curent pe teritoriului instituției s-au organizat și desfășurat exerciții de aplicare la Protecția civilă.

  Genericul  aplicațiilor  a fost ,, Acțiunile organelor de conducere și forțelor  Protecției  Civile în caz de cutremur de pământ, incendiu, contaminare în caz de avarie la stația la atomică și accident feroviar.

  • ap-ex-prac_1
  • ap-ex-prac_2
  • ap-ex-prac_3

  Pe parcursul aplicațiilor au avut loc mai multe exerciții practice fiind derulat 3 scenarii: a unui seism de proporții, a avariei la centrala  atomoelectrică și acordarea primului ajutor, trierea și spitalizarea pacienților, victime în urma accidentului feroviar.

  În urma cutremurului improvizat, formațiunile protecției civile, au fost testați la capitolul reacționarea corectă în caz de situații de risc, dar și acționarea eficientă în caz de situații excepționale. Aici responsabilii au fost antrenați în mai multe situații cum ar fi: evacuarea pacienților și personalului medical, acordarea primului ajutor medical, scoaterea sinistraților de sub ruini și evacuarea de la etaje de către echipa de salvatori.

  Echipa de pompieri au simulat incendiu cu stingere cu implicarea pacienților. Pentru ca acțiunile să fie unele eficiente, toată desfășurarea aplicațiilor a avut loc în prezența reprezentanților comisiei Situații Excepționale și a colectivului IMSP,, Spitalul raional Fălești”.

  Dumnealor au monitorizat acțiunile de intervenție a echipelor medicale de salvare, care au dat dovadă de o pregătire la cel mai înalt nivel. 

Mai multe fotografii