Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 În conformitate cu graficul deplasării membrilor Guvernului în teritoriu la 20 iunie 2017 în raionul Făleşti a fost organizată vizita de lucru a Viceministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare dl Iurie Uşurelu.
 Vizita D-lui Viceministru a început cu participarea la Ziua Câmpului, desfăşurată la SRL „Agro-Papuros”, primăria Mărăndeni. În cadrul acestei activităţi s-a discutat despre aspectele tehnologice de producere a hibrizilor şi soiurilor culturilor de câmp : porumb, floarea soarelui şi grăunțoaselor de grupa I cu vizitarea loturilor demonstrative.
 Apoi, în incinta consiliului raional Dl viceministru a avut o întâlnire cu specialiştii consiliului raional, reprezentanţii serviciilor desconcentrate în teritoriu şi agenţi economici din agricultură.
 În luarea sa de cuvînt Dl viceministru a informat publicul despre politicile în domeniul agriculturii, realizările de până la moment. Astfel vorbind despre partea financiară a problemelor din agricultură, dl viceministru a menţionat, că a sosit timpul conştientizării cheltuirii banilor publici cu maximă eficientă şi corectitudine, ori subvenţiile constituite nu altceva decât o investiţie a statului în afacerile din domeniul agricol, din care statul aşteaptă să primească înapoi achitări de impozite şi locuri noi de muncă bine plătite.
 De asemenea, cei prezenţi, au fost informaţi referitor la esenţialele programe de dezvoltare şi promovare accesibile la moment. Au fost elucidate aspecte privind necesitatea evitării acţiunilor declarative în favoarea unei reale schimbări în producerea de produse ecologice, imperativitatea redresării sectorului zootehnic şi a sectorului producerii a produselor cu valoare adăugată, importanţa respectării asolamentului, necesitatea dezvoltării agriculturii pe baze ştiinţifice.
 La şedinţa dată a fost prezent şi Dl Nicolae Ciubuc, directorul Agenţiei de Intervenţii şi plăţi în Agricultură.
 Dânsul a informat participanţii la şedinţă despre prevederile noului Regulament de Subvenţionare, aprobat recent, şi a anunţat că o dată cu publicarea lui în Monitorul Oficial din 23.06.2017 se va da start procesului de colectare a dosarelor de la producătorii agricoli.
 Directorul AIPA a trecut în revistă activităţile eligibile pentru finanţare, informând că începând cu anul 2018 cererile vor putea fi depuse şi în regim on-line, fapt ce va contribui la operativitatea examinării dosarelor şi achitării subvenţiilor aprobate.
 Reprezentaţii Guvernului au răspuns la numeroase întrebări ale participanţilor la întrunire.

Galerie foto