Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3


 În perioada 26-27 ianuarie la invitația Consiliului raional,  raionul Fălești a fost vizitat de o delegație din cadrul primăriei orașului Darabani, județul Botoșani  împreună cu viceprimarul orașului  Domnul Gîrbaci Mihai-Alin. Scopul a fost vizita la instituțiile de cultură și educație din raion, oportunitatea elaborării unui proiect transfrontalier în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

 În prima zi, oaspeții au avut o întrevedere cu vicepreședinții raionului  Domnul Vladimir Tabîrță și Domnul Roman Radu unde au  informat  despre dezvoltarea social economică și culturală a raionului Fălești. Agenda zilei a cuprins vizita la Biblioteca Publică „Mihai Eminescu”, Centrul Regional de Resurse pentru Tineri,  muzeul de istorie și etnografie din orașul Fălești şi Centrul comunitar „Casa Speranței”.

 În ziua a doua  oaspeții  au vizitat Palatul raional de cultură „Mihai Volontir” și Școala de arte plastice ,,Gheorghe Vrabie” unde au dialogat cu Domnul Grigore Budu, șeful Secției Cultură și Turism și Domnul Damian Furdui, directorul școlii de arte plastice. A fost  vizitat și Școala muzicală, asistând chiar la o activitate a  orchestrei de muzică populară. Delegația din România a participat și la lansarea muzeului în aer liber, lansat în cadrul proiectului "Evoluția artei" de grupul de inițiativă al tinerilor din orașul Fălești și Școala de arte plastice "Gheorghe Vrabie", susținut financiar de Ministerul Afacerilor Externe a Republicii Cehe, primăria orașului Fălești si cu aportul antreprenorilor locali.

 În a doua parte a zilei oaspeții din România au vizitat primăria Risipeni, unde au avut o întrevedere cu primarul comunei, Domnul Dmitri Mosoreti.

Galerie foto