Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

   La 20 februarie curent, în incinta ÎMSP ,,Spitalul raional Fălești” a fost lansat proiectul ,,Fortificarea infrastructurii IMSP „Spitalul raional Făleşti” prin dotări cu utilaj şi echipament medical performant”. La aceasta activitate a fost prezentă conducerea raionului Doamna Iraida BÎNZARI, Domnii Vladimir TĂBÎRȚĂ și Roman RADU, Domnul Oleg BELBAS , directorul Agenției Teritoriale Vest, Domnul Iurie OSOIANU, directorul ÎMSP ,,Spitalul raional Fălești”, managerii instituțiilor medicale din raion și personalul medical din cadrul instituției.

  Doamna Iraida BÎNZARI a menționat că este o zi importantă pentru personalul medical, o zi cînd Spitalul raional a fost dotat cu un aparat roentghen digital în scopul de a lărgi spectru investigaţiilor acordate în instituţie pentru populaţia raionului Făleşti care vor avea acces la serviciile medicale de înaltă performanţă în volumul deplin şi calitativ. Domnul Iurie OSOIANU, a informat personalul medical că, achiziţionarea aparatului roentghenologic digital a fost cu scopul de a avea posibilitatea transmiterii informaţiei prin sistemul informaţional care va uşura expedierea rapidă a rezultatelor de investigaţii radiologice la medicii specialişti, şi totodată va oferi posibilitatea de a trimite rezultatele la medici specialişti de nivel republican cu scop de consultare pentru cazurile neclare, inclusiv mediul academic.

  Punerea în aplicare a acestui proiect va contribui la asigurarea calităţii înalte, efecienţei serviciilor prestate şi creşterea satisfacţiei pacienţilor. Totodată va contribui la îmbunătăţirea diagnosticării bolilor, astefel uşurând munca medicilor, precum şi creşterea fluxului suplimentar de mijloace financiare în bugetul instituţiei prin contractarea altor instituţii din exterior pentru prestarea serviciilor. Costul proiectului este de 1719600 lei cu contribuția Companiei de Asigurări în Medicină -1mln lei, ÎMSP ,,Spitalul raional”- 419,6 mii lei și Consiliul raional -300 mii lei.

Galerie foto