Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La  15 aprilie 2019, Domnul Viorel BABII, Președintele raionului  a participat la  ședința reunită  a Adunării Generale a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru și Forumul  Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. Evenimentul a avut loc în municipiul Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, România.

 

  Ședința a fost prezidată de Emil Radu MOLDOVAN, Președintele  Consiliului Județean  Bistrița-Năsăud, unde au mai participat domnul Mircea COSMA, Directorul Executiv al Asociației  Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, domnul Maricel Popa, Președintele  Consiliului Județean Iași, președinți al Consiliilor județene din România, președinți de raioane din Republica Moldova, alte persoane oficiale. 

  Principalele hotărâri adoptate în cadrul ședinței au fost: aprobarea raportului de activitate al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru pe anul 2018, aprobarea cuantumul cotizației Euroregiunii pentru anul 2019, planul de acțiuni pentru anul 2019.

  O decizie a fost adoptată referitor la procurarea  casei părintești a poetului Adrian Păunescu din satul Copăceni, raionul Sîngerei care după  reparație va fi transformată în Muzeul Literaturii Române. Tot în cadrul ședinței a fost acordat statutul de membru al Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru județului Vaslui, județului Tulcea și raionului Cantemir.

  Programul activității a inclus și depunere de flori la monumentul lui Petru Rareș și la monumentul cavalerilor ordinului „Mihai Viteazu”.

Galerie foto