Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La 27 ianuarie 2020, președintele raionului Dl Sergiu Fîntîna a convocat în ședință grupul operativ pentru monitorizarea executării măsurilor de profilaxie pentru diminuarea riscurilor de răspândiri a îmbolnăvirii porcinelor cu virusul  „ciuma africană” pe teritoriul raionului Fălești.
 În cadrul ședinței directorul adjunct al Direcției Siguranța Alimentelor Fălești Dl Maican Vladimir a informat despre mersul executării  măsurilor profilactice pentru combaterea și prevenirea pestei porcine  în sectoarele afectate din zona Prutului.
  Despre măsurile de restricție asupra limitării accesului persoanelor pe terenurile împădurite din zona  Prutului pentru efectuarea lucrărilor tehnice speciale a informat Dl Sergiu Movileanu,director al rezervației naturale ,,Pădurea Domnească” și dl Turevici Oleg, pădurarul șef al raionului. În urma discuțiilor  s-a pus în sarcina președinților comisiilor situații excepționale din localitățile  Chetriș. Călinești, Hîncești, Pruteni și Taxobeni să intensifice  măsurile de  profilaxie  pentru neadmiterea răspândirii virusului de pestă porcină în gospodăriile locatarilor, să interzică scoaterea porcinilor din teritoriul localității pentru realizare fără avizul Direcției Siguranța Alimentelor.
 De asemenea la intrarea pe teritoriul  pădurilor din zona Taxobeni va fi instalat și amenajat punctul de trecere conform normelor și cerințelor în vigoare. Asociația vânătorilor va organiza împușcatul vulpilor și a șacalilor din zonele respective cu respectarea normelor de securitate.

Galerie foto