Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Domnul Nicolae Bîrliba, recent, ne-a dus faima raionului pe plan internațional. În perioada 26 – 28 noiembrie 2021, în orașul Salaise Sur Sanne din Franța s-a desfășurat Campionatul mondial la haltere, Versia „IKMF – Național Kettlebell Marathon Federation”, la care au participat reprezentanții a 16 țări, printre care a participat și Domnul Bîrliba Nicolae. Pentru participare la Campionatul Mondial, Domnul Nicolae a fost susținut financiar de către Consiliul raional Fălești. 

IMG 0184Obținând rezultate remarcabile, domnul Bîrliba s-a clasat pe locul I printre veterani la ridicarea halterelor mici.

  • La nominația „Semimaraton” – exercițiul „smuls a halterei” de 20 kg, în decurs de 30 minute (neîntrerupt) dumnealui a ridicat haltera de 390 ori, greutatea sumară ridicată fiind de 7800 kg – titlu Campion Mondial.
  • La nominația „Maraton” – exercițiul „împingerea halterei pe un ciclu lung” de 16 kg, în decurs de o oră (neîntrerupt) dumnealui a ridicat haltera de 648 ori, greutatea sumară ridicată fiind de 10 136 kg – titlu Campion Mondial.

Domnul Bîrliba Nicolae este maestru Internațional al Sportului Republicii Moldova, a obținut titlu de Campion Mondial la haltere mici de 15 ori și titlu de Campion European la haltere mici de 14 ori.  Dumnealui a stabilit recorduri republicane și mondiale în cinstea valorilor naționale ale statalității Republicii Moldova: Ziua Independenței Republicii Moldova, Ziua funcționarului public al Republicii Moldova.

 Тамбур Вячеслав

Mai multe fotografii