Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 01 iunie curent, la lacul Comsomolist, în conformitate cu planul de pregătire la protecția civilă al orașului Fălești pentru anul 2022,  s-au desfășurat antrenamente la protecția civilă ,,Cu privire la salvarea populației în timpul scăldatului în perioada sezonului estival 2022”.
  La aplicațiile tactico-speciale  a fost prezentă conducerea raionului Domnul Sergiu Fîntîna, Președintele raionului și a orașului Fălești, Domnul   Alexandr  Severin, primarul orașului Fălești, Șeful  Secției Situații Excepționale, Doamna Lilia Antoci,  specialistul din cadrul secției Administrație Publică, Domnul Rudîc Fiodor, șeful poliției orășenești, Domnul Ilinițchi Ghenadie, care au menționat despre importanța desfășurării antrenamentelor practice la protecția civilă, pentru evitarea apariției unor eventuale sitauții excepționale tragice.

  • IMG_0376
  • IMG_0392
  • IMG_0396

   Aplicațiile speciale au fost organizate de către Î.M ,,DPGCL” Fălești de comun cu Secția Situații Excepționale Fălești, a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, IMSP Spitalul raional Fălești  și  Centrul de Sănătate Publică Fălești.
  La desfășurarea antrenamentelor au fost implicate formațiunile protecției civile, Postul Stației de Salvare și Postul Sanitar al Î.M ,,DPGCL”, salvatorii și pompierii din cadrul Secției Situații Excepționale și persoanlul medical al spitalului și a centrului de sănătate din localitate.
  În acest proces au fost implicați elevii claselor V-IX din cadrul instituțiilor de învățământ din oraș, care au fost instruiți și familiarizați cu regulile generale de comportament în timpul scăldatului și a echipamentului care este utilizat pentru salvarea populației. Pentru însușirea practică a materialului informativ au fost înscenate 3 cazuri de înec, cu acțiunile necesare care trebuie întreprinse în situații de urgența de acest tip.
  Sperăm ca aceste exerciții la protecția civilă vor conștientiza populația orașului și a raionului cum să procedeze în caz de apariție a unor situații de urgență, iar tinerii prezenți vor însuși și vor transmite colegilor care sunt  regulile generale de comportament în timpul scăldatului.

 Mai multe fotografii