Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 1 iunie curent in orașul Fălești au început lucrările de reparație internă a Muzeului de Istorie și Etnografie ”Lazar Dubinovschi” din orașul Fălești,  efectuate de SRL „Danigasing” din satul Sarata Veche, raionul Fălești.

  Până la moment operatorul economic a comandat la producător confecționarea ușilor și ferestrelor, ce vor fi confecționate din furnir natural de stejar cu geam termopan conform formelor inițiale.

  În prezent se execută lucrări de demontare a pardoselii, tencuirea tavanelor și a pereților din toate cele 5 săli ale muzeului și demontarea corpurilor de iluminat.

6 7a

  În acest context, menționăm că noua pardoseala din lemn natural, montată va fi vopsită cu lacuri și vopsele pe baza de ulei, tot sistemul electric din interior urmează a fi schimbat, vor fi montate noi corpuri de iluminat, atât pe tavan, cat și pe perete pentru a asigura iluminarea mai eficienta a exponatelor.

  Lucrările de reparație fac parte din cadrul proiectului „Călător pe meridiane culturale” implementat de către Consiliul Județean Iași, Consiliul raional Fălești, Primăria Orașului Fălești si finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Comun România - Republica Moldova - 2014 - 2020.

Mai multe fotografii