Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La data de 2-3 februarie anul curent, conducerea raionului în parteneriat cu Asociația Sindicală Teritorială SINDASP au organizat un seminar de instruire pentru reprezentanții  administrației publice locale de nivelul I și II.

  • web-c_1
  • web-c_2
  • web-c_3

  La activitate au participat vicepreședinții raionului, primarii  orașului,  satelor și comunelor din raion, șefii secțiilor și direcțiilor din cadrul Consiliului raional. Cu un cuvânt de salut pentru participanții la seminar  a venit domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului, care  a prezentat  participanților agenda de lucru privind desfășurarea seminarului, privind ,,Familiarizarea cu cele mai recente modificări ale legislației în domeniul protecției social economice ale salariaților din sectorul bugetar”,

 Seminar de instruire privind:

- Modificările operate în Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr.201 din 11.03.2009 privind punerea în aplicare a prevederilor Legii nr.158-XVI din 04.07.2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public.
 Raportor: Alina ALIEV, Șef Serviciu Juridic

- Cu privire la modul de stabilire și plata ajutorului social în conformitate cu prevederile Legii nr.133/2008 cu privire la ajutorul social.
 Raportor: Cornelia VÎRTOSU, Șef Serviciu prestații sociale, Direcția Generală Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului.

- Cu privire la acordarea suportului financiar familiilor cu copii în cadrul Serviciului Social ,,Sprijin pentru familii cu copii”.
 Maria MARCU, șef a Secției Protecție a Familiei și Copilului, Direcția Generală Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului.

- Cu privire la normele financiare pentru alimentarea copiilor din cadrul instituțiilor de educație timpurie din raion.
 Raportor: Mariana OSADȚA, Șef a Direcției Generale  Educație și Cultură

- Familiarizarea cu cele mai recente modificări ale legislației în domeniul protecției social – economice, drepturilor de muncă ale membrilor de sindicat.  Cu privire la promovarea colectivă a drepturilor salariaților - membri de sindicat în relațiile cu angajatorul, negocieri privind încheierea contractului colectiv de muncă.
Raportor: Ana BORDENIUC, Președintele Asociației Sindicale Teritoriale SINDASP.

 În cadrul seminarului cu unele sugestii și propuneri a venit Domnul Mihai PRODAN, Vicepreședintele raionului, primarii comunelor Sarata Veche Doamna Maria GALIȚ, Făleștii Noi Domnul Vladimir BEJENARI și a primăriei Scumpia, Domnul Petru FRIPTULEAC.

  Mai multe fotografii