Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Comisia raională pentru primirea și repartizarea refugiaților de pe teritoriul  Ucrainei, constituită prin decizia Comisiei raionale pentru situații excepționale nr.2  din 27 februarie 2022, vă informează, că pe teritoriul raionului Fălești, la moment sunt cazați 65 de refugiați.
  Pentru a asigura condiții optime de adăpost a acestora, începând cu ziua de luni, în raionul Fălești va fi instituite  centre de plasament a refugiaților pe teritoriul raionului Fălești. În scopul asigurării tuturor cetățenilor ucraineni cu produse alimentare *(cu excepția celor ușor alterabile), îmbrăcăminte și obiecte de necesitate personală, lansăm apel către toți locuitorii raionului să contribuie în măsura posibilităților cu careva bunuri din cele menționate mai sus. De asemenea facem apel către persoanele care dispun de spațiu locativ liber să îl ofere temporar acestor persoane în dificultate. Punctul raional de colectare a bunurilor este Școala Sportivă pentru copii și Juniori din orașul Fălești, care se afla pe strada Ștefan cel Mare 2.  (Clădirea fostului internat).

  Pentru detalii și informații privind situația refugiaților de pe teritoriul Ucrainei, amplasați în raionul Fălești apelați: 

  Tambur Veaceslav - 060015000,  vicepreședintele Comisiei raionale pentru situații excepționale.

  Ciobanu Emilia - 069387879, șef Direcția Asistență Socială, protecție a Familiei și Copilului, membru.

  Bobu Iurie - 079379301, medic coordonator, CSP Fălești.

  Osadța Mariana-069762195,  șef Direcția Generală Educație și Cultură , membru.

  Covaliova Iulia - 060075537, responsabilă de colectarea bunurilor.