Actualităţi  

   

Achiziții publice  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

diasp anunt 16 10

 La 14 august curent în sala de ședințe a  Consiliului raional a avut loc sesiunea inițială a echipelor multidisciplinare privind aplicarea mecanismului migranților  reveniți de peste hotare. Cu un cuvânt de salut pentru participanți a venit Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului care a subliniat importanța  implementării politicilor de stat în domeniul diasporă, migrație și dezvoltare. Activitatea a fost organizată  de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova,  Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Programul Național pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova. Sesiunea a cuprins tematica privind (re)integrarea cetățenilor Republicii Moldova reîntorși de peste hotare.

Galerie foto

 Reprezentanții Biroului Relații cu Diaspora al Cancelariei de Stat în parteneriat cu reprezentanții Programului Națiunii Unite pentru Dezvoltare / Migrație și Dezvoltare Locală  și Organizația Internațională pentru Migrație au organizat un seminar de instruire pentru persoanele responsabile de domeniul Diasporă, Migrație și Dezvoltare  din  cadrul autorităților publice de nivelul I și II din raionul Fălești.

  Cu un cuvânt de salut pentru participanți a venit Domnul Roman RADU, vicepreședintele raionului, responsabil de domeniul DMD la nivel decizional, care a specificat importanța implicării reprezentanților autorităților publice locale și a  diasporei în dezvoltarea locală. La eveniment a  fost prezentă și Doamna Lilia OSOIANU, șef adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei  de Stat.

Galerie foto

an bdr

 Biroul relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat a lansat o nouă rundă de granturi în cadrul Programului DIASPORA ENGAGEMENT HUB (DEH)

 DEH este un program de granturi tematice, destinat cetățenilor originari din Republica Moldova aflați peste hotare și se desfășoară cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale ale Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării” în faza a II-a.

 Scopul programului este de a-i susține pe moldovenii din străinătate în implementarea ideilor lor în Republica Moldova și de a pune în valoare capitalul uman al diasporei.