Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Stimați concetățeni!

   Astăzi, 27 aprilie marcăm Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova. Vă felicit cu acest prilej solemn şi de o importanță deosebită pentru noi.

   În anul 1990 deputații primului Parlament au desemnat Tricolorul în calitate de drapel oficial al țării, dar din anul 2010,  ziua de  27 aprilie este consemnată sărbătoarea Drapelului de Stat  și  Stema de Stat.

    Drapelul de Stat a consfințit victoria repurtată în lupta pentru afirmarea unui stat suveran şi independent în lume, înglobând  principiile democratice, egalitatea în drepturi și libertatea cetățenilor Republicii Moldova.

   Simbolica statală deține rolul primordial în educarea sentimentului de unitate, de crez şi idealuri comune. Respectarea acestor elemente emblematice reprezintă nu doar un omagiu adus înaintașilor, care au ţesut în pânza drapelului istoria, dar și o veritabilă lecție de educație civică și patriotism pentru generațiile viitoare, asigurând astfel legătura spirituală şi perpetuarea neamului nostru.

   Vă urez tuturor sănătate şi bunăstare, succese şi realizări  frumoase, cât mai multe motive să ne mândrim cu țara noastră și să ne unim în jurul Tricolorului pentru a construi viitorul prosper a Republicii Moldova.

La mulți ani, Tricolor!
La mulți ani, Republica Moldova!

Cu aleasă considerație,
Sergiu FÎNTÎNA, Președintele Raionului Fălești