Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

27 04 2024  Anual, la data de 27 aprilie, Republica Moldova sărbătorește Ziua Drapelului de Stat. Pentru prima dată Ziua Tricolorului a fost desemnată la data de 27 aprilie 1990, care oficial la aceeași dată a fost desemnat simbol al țării noastre de către deputații primului Legislativ.
  Drapelul de Stat simbolizează trecutul, prezentul și viitorul țării noastre, reflectă principiile lui democratice, tradiția istorică a poporului, egalitatea în drepturi, prietenia și solidaritatea poporului Republicii Moldova.
  Drapelul este un simbol al celor mai memorabile evenimente și provocări prin care a trecut țara noastră, element al demnității și al patriotismului, nucleu al atașamentului la cele mai sacre valori naționale.
  Nouă ne revine datoria morală de a transmite generațiilor tinere, prin exemplul personal, sentimentul de apartenență la valorile noastre naționale, să simtă că Republica Moldova este cu adevărat Patria lor, să aibă încredere în viitorul țării, în posibilitatea de a-şi trăi viața aici, în pace și bunăstare.
  În această zi, Vă urez tuturor multă sănătate, succese și realizări marcante în eforturile de a construi un stat puternic și un viitor prosper, aici, acasă, în Republica Moldova.

  La mulți ani, Tricolor!
  La mulți ani, Republica Moldova!

  Cu înaltă considerație,
  Tudor PALADI, Vicepreședintele Raionului Fălești