Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Conform graficului stabilit,  săptămîna curentă a continuat monitorizarea lucrărilor agricole în cadrul întreprinderilor agricole din raion. Specialiștii Direcției Agricultură și Alimentație au efectuat o vizită de lucru în gospodăria agricolă SRL ”Agro Petruc Plus” (director Petruc Sergiu) din comuna Călugăr, care practică cultivarea legumelor în cîmp deschis și pe teren protejat de tip seră.

  • vl-agr-14-06_1
  • vl-agr-14-06_2
  • vl-agr-14-06_3

  La momentul vizitei, se desfășurau lucrări de plantare a răsadului de roșii, ardei gras și vinete în cîmp deschis și culegerea castraveților din seră.

  Sera este dotată cu sistem de menținere constantă a temperaturii, sistem de picurare iar fertilizarea se efectuiază cu îngrășăminte organice.

  În cadul discuțiilor, de către specialiștii direcției s-au dat recomandări privind utilizarea produselor de uz fitosanitar și aspecte tehnologice la cultivarea legumelor.

  Totodată, specialiștii Direcției au vizitat și lanurile gospodăriilor agricole GȚ „Palii Gheorghe”, GȚ „Gorbatiuc Eduard” și SRL „Agro SZM” din comuna Ciolacu Nou unde au făcut cunoștință cu starea culturilor agricole și nivelul de pregătire a tehnicii antrenate în recoltarea culturilor cerealiere.

  În  cadrul monitorizării s-a constatat, că stărea culturilor cerealiere de I și a II grupă sunt bune și foarte bune, ce dă speranță agricultorilor la obținerea unei recolte înalte.

Galerie foto