Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Majoritatea fermierilor din raion au dat start recoltării cerealelor, în special a orzului de toamnă, iar în următoarele zile v-a începe și recoltarea grîului și a rapiței.

  În acest context, specialiștii Direcției Agricultură și Alimentație au continuat vizitele de monitorizare în gospodăriile agricole, cu scopul de a evalua starea culturilor cerealiere și nivelul de pregătire a tehnicii, care este implicată la recoltarea roadei.

  Estimările specialiștilor Direcției Agricultură și Alimentație, dar și a agricultorilor arată că în acest an se așteaptă o recoltă mai bogată de produse agricole.

  • 1
  • 10
  • 11

  Astfel, se prognozează o recoltă globală de 56500 tone , inclusiv 52070 tone de grîu. Culturile cerealiere în toate categoriile de gospodării pentru recolta anului 2021 au fost semănate pe o suprafață de circa  14200 ha. Majoritatea gospodăriilor dispun de tehnică performantă pentru recoltarea cerealelor, la care vor fi antrenate circa 96 de combine și 200 de mașini și tractoare pentru transportarea  producției de la câmp la fățare.

  Pentru buna desfășurare a procesului de recoltare, Direcția Agricultură și Alimentație au transmis agenților economici și APL de nivelul I informația privind asigurarea securităţii şi implementării măsurilor de prevenire a situaţiilor de urgenţă şi a incendiilor în perioada de recoltare a culturilor agricole din I şi II grupă a anului agricol 2021.

  La fel, specialiștii direcției au efectuat o vizită la SRL„Migenia Fruct” director Mihai Misnei, care gestionează o secție de procesare-conservare a vișinului. Pe parcurs, grupul de lucru a luat cunoștință cu procesul tehnologic de conservare a fructelor, produsul finit fiind comercializat la restaurante, patiserii și brutării.