Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi, 25 februarie anul curent, Direcţia Agricultură și Alimentaţie în parteneriat cu AO„Cutezătorul” a organizat un seminar informativ la serele gestionate de SRL„Polimer Gaz Conducte”, amplasate pe teritoriul primăriei Făleştii Noi.

  Genericul seminarului fiind „Producerea legumelor în teren protejat”  unde au participat 12 producători de legume.

  Scopul organizatorilor a fost de ai face cunoscuţi pe producătorii de legume din raion cu tehnologiile avansate în producerea legumelor.

  Directorul executiv adjunct al întreprinderii, Oleg Cosovan, a adus la cunoştinţa celor prezenţi despre istoricul creării acestor sere, specificând că s-au investit 14 mln lei, suprafaţa serelor constituind  8000 m2.

  Doamna Elena Ponomarenco, agronom tehnolog a familiarizat legumicultorii cu ciclul tehnologic de producere a tomatelor şi castraveţilor pe teren protejat (pregătirea substratului, plantarea răsadului, operaţiunile în verde, recoltarea ş.a.).

  Un interes sporit au trezit şi cele relatate de domnul Eugen Ponomarenco, responsabil de procesele automatizate. Dumnealui s-a referit la sursele de energie ce se utilizează la încălzire (geotermale, solare, cazane pe lemn şi gaz), irigarea automatizată, utilizarea îngrăşămintelor, pregătirea apei cu filtrarea consecutivă a acesteia până la condiţiile prielnice pentru dezvoltarea plantelor.

  Vizita de studiu s-a dovedit a fi bogat instructivă, totodată servind un impuls pentru o activitate eficientă de mai departe a legumicultorilor din raion.

  Mai multe fotografii