Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La data de 21 februarie curent, Secția Agricultură și Alimentație a organizat un seminar informativ, la care au participat 39 de producători agricoli.

  Cu un cuvânt de salut a venit dl Valeriu Motelica, șef Secția Agricultură și Alimentație, care a făcut o retrospectivă a realizărilor și a problemelor cu care se confruntă agricultorii în ziua de azi.

  Dl Boris Boincean, dr. hab., prof. cercetător la Centrul Național de Cercetare și Producere a Semințelor a vorbit despre provocările cu care se confruntă agricultura modernă și căile de depășire ale acestora, atrăgând atenția producătorilor agricoli despre degradarea structurii și importanța menținerii stratului fertil al solului, avantajele sistemelor conservative de lucrări ale solului, starea culturilor de toamnă, utilizarea atentă a fertilizanților și produselor de uz fitosanitar, etc.    

  În continuare Dl Pantelimon Borozan, dr. conf. univ. cercetător vicedirector al Centrului Național de Cercetare și Producere a Semințelor a informat producătorii agricoli privind  realizările şi unele aspecte în ameliorarea hibrizilor de porumb și a culturilor de sorg. În cadrul discursului s-a făcut o caracteristică  a hibrizilor de porumb și criteriile de alegere a unui hibrid potrivit pentru zona corespunzătoare.

  • 0
  • 2
  • 3

  Totodată, în cadrul seminarului  dna Svetlana Florea, director filiala OTP Banc or. Fălești, dna Elena Vrabii director suc.nr. 4 (Bălți) Fincombank SA și dl Vadim Lopotenco director adjunct suc.nr. 4 (Bălți) Fincombank au prezentat o gamă largă de soluții de creditare pentru agricultori, oferite de către instituțiile bancare.  Dna Corina Ciomschi, reprezentant al Asociației de creditare Prima Finanțare a oferit o informație privind oportunitățile de finanțare pentru domeniul agroindustrial.

  Pe parcursul seminarului agricultorii au adresat întrebări experților la care au primit răspunsuri și recomandări.

  Mai multe fotografii