Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 24 decembrie curent a fost desfășurată ședința Consiliului raional pentru siguranță rutieră. În cadrul ședinței conform ordinei de zi au fost discutate chestiunile privind situația accidentelor rutiere înregistrate în perioada ultimelor 11 luni ale anului 2021 în raionul Fălești; analiza sectoarelor de producere frecventă a accidentelor rutiere; măsuri de prevenire a accidentelor rutiere; pregătirea către sezonul de iarnă a drumurilor publice locale de nivel raional și unităților de transport implicate în transportarea elevilor către instituțiile de învățământ din raion.

  Ca rezultat al ședinței Consiliului raional pentru siguranță rutieră a fost constatat, că toate drumurile publice locale de nivel raional sunt pregătite către perioada de iarnă. Toate sectoarele periculoase a drumurilor au fost asigurate la timp cu material antiderapant și unitățile de transport implicate în transportarea elevilor către instituțiile de învățământ sunt echipate corespunzător pentru perioada de iarnă.

  Ce ține de siguranța circulației rutiere din raionul Fălești, s-a constatat, că în perioada de raport numărul accidentelor rutiere soldate cu persoane decedate s-a diminuat cu 50,0%, soldate cu victime și persoane traumatizate s-a majorat cu circa 23,5 %, comparativ cu anul precedent. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere sunt viteza neadecvată vizibilității, condițiilor și situației rutiere; conducerea în stare de ebrietate; traversarea neregulamentară a drumului de către pietoni.

sed drum 1

  După locurile de producere a accidentelor rutiere a fost constatat, că cele mai multe accidente rutiere au fost înregistrate pe traseele drumurilor naționale R16 „Bălți – Fălești – Sculeni – Ungheni”, G58 „R7 – Păscăuți – Călinești – Fălești – R16” și M5 „Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina”, tronsonul km 138 – 145.

  În scopul diminuării situației create, s-a decis înaintarea demersului către Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” privind instalarea în locurile necesare a semnelor rutiere corespunzătoare pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Mai multe fotografii