Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

La data de 15 august 2013 a avut loc şedinţa Echipei multidisciplinare raionale privind admiterea beneficiarilor în cadrul Serviciului social „Echipă mobilă”. În cadrul şedinţei  a fost prezentată informaţia cu privire la activitatea Serviciului social ”Echipa mobilă”, instituit prin decizia nr. 01/4 a Consiliului raional Făleşti din 07 martie 2013.

Serviciul social „Echipă mobilă” a fost creat în cadrul Proiectului „Consolidarea parteneriatului public-privat privind dezvoltarea durabilă a serviciilor comunitare pentru persoanele cu dizabilităţi implementat de Keystone Moldova cu sprijinul finanaciar al UE.

Echipa mobilă este un serviciu social specializat destinat  persoanelor cu dizabilităţi, care oferă  asistenţă socială şi suport la domiciliu  beneficiarilor, în baza nevoilor identificate ale  acestora, precum şi consiliere şi suport  persoanelor implicate în procesul de  incluziune a acestora.

Scopul primar al acestui serviciu este prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi şi incluziunea socială a acestora prin prestarea serviciilor de asistenţă socială, medicale, psihologice etc. la domiciliul beneficiarilor, care nu au acces la servicii specializate.

În cadrul şedinţei echipei multidisciplinare au fost prezentate 13 dosare ale copiilor cu dizabilităţi din 6 localităţi ale raionului (s.Năvîrneţ, s.Hînceşti, c.Scumpia, c.Făleştii Noi, c.Călugăr şi c.Pruteni). Copiii admişi în cadrul Serviciului vor beneficia de servicii sociale, kinetoterapeutice, psihologice etc.. Din numărul total de cazuri prezentate echipa multidisciplinară a admis 12 copii în cadrul Serviciului social „Echipă mobilă” şi 1 caz  a fost  referit la Complexul de Servicii Sociale „Pentru Voi” din or. Făleşti.

Pentru acordarea serviciilor specializate copiilor cu dizabilităţi, îmbunătăţirea calităţii vieţii lor în vederea creşterii gradului de autonomie personală, prevenire a instituţionalizării şi incluziune socială, în cadrul şedinţei s-a menţionat importanţa parteneriatului  şi colaborăii  dintre Serviciul social ” Echipă mobilă” din cadrul Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei şi Copilului şi Serviciul de Asistenţă Psihopedagocică din cadrul Direcţiei Învăţămînt, Tineret şi Sport.