Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Pentru asigurarea continuității procesului inițiat de Guvernul Republicii Moldova de sprijinire a inițiativelor autorităților publice locale de dezvoltare a comunităților, a fost lansat un nou concurs în cadrul apelului competitiv de granturi mici pentru proiectele de dezvoltare locală, cu genericul Programul Național „Satul European Expres”. Proiectele vor fi finanțate din mijloacele Fondul național pentru dezvoltare regională și locală, cu încadrare în anul bugetar 2023.

  Astfel, la 11.05.2023, în sala de ședințe a Consiliului raional Fălești, a avut loc sesiunea de instruire privind participarea la Programul de granturi mici „ Satul European Expres, ediția 2023”.

  • sat-european_1
  • sat-european_2
  • sat-european_3

  Obiectivele programului sunt dezvoltarea durabilă a localităților, asigurarea accesului cetățenilor la servicii publice de calitate, creșterea accesului populației la infrastructura socială, consolidarea capacității autorităților publice locale de a gestiona resursele financiare, alocate și cele proprii, conform reglementărilor cadrului normativ, perfecționarea mecanismului decizional de finanțare din bugetul de stat a inițiativelor autorităților publice locale, precum și de monitorizare a implementării proiectelor lansate și asigurării durabilității de către beneficiarii proiectelor implementate.

  Evenimentul, la care au participat primarii și reprezentanții autorităților publice local din raion, a fost organizat de Serviciul pentru Cooperare Transfrontalieră si Atragere a Investițiilor al Consiliului raional Fălești.

  În cadrul sesiunii de instruire a fost prezentată informația privind  lansarea Concursului de granturi mici „Sat European Expres, ediția 2023”, pregătirea și prezentarea notelor conceptuale, domeniile de intervenție, obiectivele, activitățile si rezultatele preconizate, asigurarea durabilității s.a.

  Cu informații și sugestii pentru pregătirea și elaborarea documentației necesare pentru participarea la Programul de granturi, eligibilitatea aplicanților și costurile din cadrul proiectului, cerințele față de aplicanţi și parteneri a venit  Victor Cimpoieş, care a răspuns la întrebările participanților.

  Totodată Vă  informam ,ca eligibile pentru participare la programul respectiv sunt numai autoritățile publice locale de nivelul I, iar costul proiectelor constituie 450 mii lei. Termenul de depunere a notelor conceptuale este 16 mai 2023, ora 17.00.