Actualităţi  

   

Achiziții publice  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astazi, 19 februarie curent, în sala de ședințe a Consiliului raional s-a desfășurat seminarul practic cu tematica „Instrucţiuni de securitate şi sănătate în muncă (SSM)”.
  Evenimentul a fost organizat de filiala  Bălţi a  Camerei de  Comerţ  şi   Industrie în colaborare cu Secția Economie din cadrul Direcției Generale Finanțe și Economie a Consiliului raional.
  La instruire au participat 35 agenți economici din diferite ramuri de activitate a raionului Fălești.
  Cu un mesaj de salut pentru participanții la întrunire a venit vicepreședintele raionului   Domnul Mihai Prodan, care a  menționat că este necesar  și a încurajat participarea activă a agenților economici  la acest curs de instruire.
  În  cadrul  seminarului  s-au  discutat   chestiunile privind:

  • actele normative în domeniul  securității și sănătății în muncă;
  • instruirea lucrătorilor în securității și sănătății în muncă;
  • normele de elaborare a instrucţiunilor securității și sănătății în muncă;
  • securitatea antiincendiară;
  • regulamentul, privind modul de cercetare a accidentelor în muncă;
  • evaluarea factorilor de risc la locurile de muncă.

  La finele seminarului participanții conform punctajului obținut la testul de evaluare, au primit certificate de examinare a cunoștințelor în domeniul securității și sănătății în munca, nivelul I.

Galerie foto

rsc imagine 2 Consiliul raional Fălești în colaborare cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM)  învită agenții economici din raionul Fălești, care pe parcursul anului 2018 s-au implicat sau au desfășurat activități social corporative, să participe la Concursul Național IMM – Model sustenabil de Responsabilitate Socială”, ediția a X-a.

 Gala premiilor se va desfășura în cadrul Conferinței Internaţionale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii 2019.

 Participanții pot aplica pentru următoarele nominalizări:

- activități RSC orientate către protecția mediului înconjurător;
- activități RSC orientate către societate/comunitate;
- activități RSC orientate către piață;
- activități RSC orientate către angajați;
- și adoptarea unui model de afacere verde cu utilizarea responsabilă a resurselor.


 Dosarele pot fi depuse la sediul ODIMM (mun. Chișinău, str. Ștefan cel Mare și Sfânt nr 134, oficiu 311) sau în format electronic (scanate cu semnătură și ștampilă) la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până pe data de 10 noiembrie 2019, cu mențiunea „Concurs RSC”. Dosarele vor fi evaluate de o comisie de experți.

 Pentru mai multe detalii, persoanele interesate pot contacta specialiștii ODIMM la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la numărul (022) 22-45-20.

 Responsabilitatea Socială Corporativă reprezintă un concept, care încurajează companiile să ia în considerare interesele societății prin asumarea responsabilității pentru impactul pe care-l au activitățile lor asupra comunității, clienților, angajaților, acționarilor și asupra mediului ambiant. Acest angajament trece dincolo de obligațiile statutare de a respecta legislația și se manifestă în acțiuni voluntare de îmbunătățire a calității vieții pentru angajați și familiile acestora, a comunității și a întregii societăți.

Sursa: https://odimm.md/ro/presa/comunicate-de-presa/4419-concurs-rsc

Consiliul raional Fălești vă informează că, Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM,  lansează  cursuri de instruire în cadrul Programului Gestiunea Eficientă a Afacerii (GEA). 

Instruirile vor oferi antreprenorilor dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor antreprenoriale, modele inovative de management ale afacerii, răspunsuri la întrebările specifice activităţii antreprenoriale desfăşurate, va stimula eficientizarea şi extinderea activităţii antreprenoriale.

Programul naţional de instruire a antreprenorilor „Gestiunea Eficientă a Afacerii”, este un program de instruire continuă destinat antreprenorilor de orice vârstă ce practică activităţi economice sub orice formă de organizare juridică, care doresc să-şi sporească abilităţile în domeniul antreprenorial pentru asigurarea gestionării eficiente a afacerii.

Modulele sunt actualizate anual, reieşind din necesităţile de instruire ale antreprenorilor.


Modulele de instruire propuse sunt:

1.  Planificarea strategică a afacerii;

2.  Managementul financiar;

3.  Bazele marketingului;

4.  Marketing on-line;

5.  Tehnici eficiente de vânzări şi negocieri;

6.  Evidenţa contabilă şi administrarea fiscală;

7.  Legislaţia muncii;

8.  Managementul ecologic pentru IMM.

Cursurile de instruire, la modulul selectat de antreprenori, pot fi organizate și desfăşurate și în raionul Fălești.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să contactaţi 025922915, 

Specialist Principal Prodan Alexandru, Sectia Economie, Consiliul raional Fălești,