Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Pe data de 21 februarie 2017, Direcţia Agricultură, Alimentaţie, Relaţii Funciare şi Cadastru a organizat un seminar de instruire cu tematica „Particularităţile tăierilor de formare şi fructificare a pomilor în anul 2017" care şi-a desfăşurat lucrările.
 Evenimentul s-a desfășurat în Gospodăria Țărănească „Mîță Ion” din satul Albinețul Vechi, la care au participat 42 de pomicultori, conducători şi specialişti a gospodăriilor agricole, conducători ai gospodăriilor ţărăneşti, persoane fizice proprietari de terenuri, consultanţi locali ACSA, reprezentanții Direcției Raionale pentru Siguranța Alimentelor .
În partea teoretică a seminarului, dl Grosu Ion, doctor în agricultură, șef laborator pepinierit și tehnologii moderne pomicole din cadrul Institutului Științifico-Practic Horticultură și Tehnologii Alimentare din Chișinău a prezentat momente cheie privind starea plantațiilor multianuale din țară, modul de înființare a plantațiilor noi, principiile tăierilor în livezile tinere și pe rod, particularităţile tăierii pomilor în livezile clasice și moderne.
 În partea practică, dl Ion Grosu a demonstrat procedee practice de tăiere și formare a pomilor de măr, cireș, cais și prun.
 La finele seminarului dl Vladimir Tăbîrță, vicepreședintele raionului a remarcat importanța instruirilor de acest gen, prezentînd și o informație succintă privind situația actuală și perspectivele dezvoltării ramurii pomicole în raion .

Galerie foto