Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  În săptămâna curentă, Domnul Veaceslav FUSU, vicepreședintele raionului și specialiștii din cadrul Direcției Agricultură și Alimentație au efectuat vizite de lucru în gospodăriile agricole din primăriile comunei Chetriș și Scumpia, cu scopul monitorizării procesului de recoltare a porumbului și starea semănăturilor culturilor de toamnă.

  Procesul de recoltare a porumbului în acest an din cauza umidității ridicate a boabelor a decurs cu dificultate. Pentru depozitarea și păstrarea recoltei porumbului în unele gospodării agricole s-au  întreprins măsuri de uscare a boabelor, iar în altele gospodării porumbul a fost recoltat în știulete.

  În a doua jumătate a anului agricol 2021, a scăzut drastic cantitatea de precipitații atmosferice și, respectiv conținutul a redus umiditatea în stratul productiv de sol. Reieșind din condițiile climaterice, deopotrivă cu întârzierea termenilor de recoltare a culturilor agricole din grupa a doua, au determinat producătorii agricoli efectuarea semănatului culturilor de toamnă pentru roada anului 2022 în termeni depășiți și în sol practic uscat.

  Pentru moment conform datelor operative, sunt recoltate circa 85% din suprafața de 12388 ha de porumb, și sunt însămânțate 12732 ha cu culturi de grupa I.

Galerie foto