Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  În urma efectelor practicilor agricole, prin utilizarea intensivă a îngrășămintelor minerale, cît și la degradarea solului cu pierderi considerabile de humus, refacerea fertilității solului este elementul decisiv pentru agricultură.

  O soluție de redresare a situației dificile create în sectorul agricol, provocate de scumpirea produselor petroliere, inputurilor, fertilizanților este adaptarea la modelul conservativ de agricultură care la moment este unica cale de a reduce impactul schimbărilor climatice și ridicării eficacității economice.

  • 1
  • 2
  • 3

  SRL „Gospodarul Rediu”, Secția Agricultură și Alimentație de comun producătorul de îngrășăminte organice SC„Axedum” SRL  pe data de 23 februarie curent au adunat fermierii din diferite raioane ale țării la Ziua Câmpului în satul Rediul de Sus, raionul Fălești la care agricultorii au putut vedea rezultatele obținute datorită îngrășămintelor  BIO.

  Efectele fertilizantului organic „BioEfect” folosit la etapele de prelucrare a resturilor vegetale, semănatului și fertilizării semănăturilor cerealelor în sistemul agriculturii conservative  au demonstrat o dezvoltare net superioară a plantelor față de cele cultivate după sistemul convențional al solului.

  În cadrul evenimentului Dl Nicolae Kiktenko a relatat participanților detalii și acțiuni întreprinse în procesul de pregătire a solului, semănatului, aplicării preparatului și monitorizării stării semănăturilor până la moment.

  Producători agricoli din raioanele Cahul, Rîșcani, Sîngerei, Hîncești, Fălești și UTA Găgăuzia prezenți la întrunire au prezentat interes sporit în tehnologia de utilizare a îngrășămintelor BIO, primind recomandări și sfaturi de la reprezentantul distribuitorului și gazdei evenimentului.

Mai multe fotografii