Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

IMG 9249  Miercuri, 18 decembrie curent în sala de ședințe a Consiliului raional Fălești, cu suportul Direcției Agricultură, Alimentație, Relații Funciare și Cadastru și cu suportul Centrului de instruire SRL „Vital Prom” au fost organizate cursuri de instruire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în volum de 8 ore corespunzător nivelului I a tuturor specialiştilor în domeniul agrar.  Cu un mesaj de salut pentru toți participanții a venit Domnul Valeriu Motelica, șeful direcției, care a accentuat  că prin aceste cursuri se urmărește însușirea cunoștințelor în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și dobândirea capacităților de aplicare corectă a noțiunilor de securitate și sănătate în muncă, în activitatea desfășurată.

   În cadrul cursurilor lectorul centrului de instruire Domnul Vitalie  Procopciuc a abordat următoarele subiecte:

  1. Actele normative de securitate şi sănătate în muncă.
  2. Răspunderea pentru încălcarea actelor normative de securitate şi sănătate în muncă.
  3. Noțiuni generale despre factorii de risc profesional.
  4. Noțiuni generale despre evaluarea riscurilor profesionale
  5. Acordarea primului ajutor în caz de accidentare în muncă.
  6. Cercetarea accidentelor de muncă. Repararea pagubei materiale şi plata indemnizaţiei unice în cazul pierderii capacităţii de muncă sau decesul angajatului în urma unui accident de muncă sau unei îmbolnăviri profesionale.

  La finele cursului toți participanții au susținut testul pentru eliberarea certificatului corespunzător, pe un termen de 36 luni.

Galerie foto