Actualităţi  

   

Achiziții publice  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 În perioada  14-28 mai curent, Ministerul Educației Culturii și Cercetării și comisia сultură, educație, сеrсеtаrе, tineret, sроrt și mass-media а Parlamentului desfășoară controlul  parlamentar privind implementarea Codului Educației nr.152/2014.

  În acest  context, la data de 27 mai și 28 mai curent, specialiștii Direcției Generale Educație și Cultură Fălești s-au întrunit în ședință de lucru privind analiza și sistematizarea propunerilor parvenite din instituțiile de învățământ, pentru informarea ulterioară a Ministerul Educației Culturii și Cercetării.

Galerie foto

    La 20 ianuarie curent, președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Dl Leonid Oleinicenco împreună cu Dl Constantin Scripnic director al Complexului Sportiv ,,FUTSAL  ARENA  FMF”  și Dl Vlad Cebotari, inspector federal FMF,  a efectuat o vizită de lucru la Stadionul raional „Spicul” din orașul Fălești.

    În cadrul vizitei, liderul Forului fotbalistic de la Chișinău s-a întâlnit și a purtat discuții cu președintele raionului Fălești, Dl Fîntîna Sergiu, împreună cu vicepreședinții raionului, șeful Direcției Generale Educație, precum și cu șeful Direcției Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri din cadrul Consiliului raional Fălești.

   În cadrul întrunirii au  fost discutate  problemele care vizează  demararea proiectului  privind reamenajarea terenului de fotbal prin acoperirea acestuia cu covor artificial și ajustarea acestuia la standardele naționale. Menționăm că  pentru realizarea proiectului, Federația Națională de Fotbal va dona covorul artificial care este în valoare de 2,0 milioane lei.

   Au mai fost discutate și  posibilitățile deschiderii claselor cu profil sportiv în instituțiile de învățământ din raion, acestea având drept  scop promovarea fotbalului în rândul tinerei generații.

   În context, liderii participanți la întrunire au lansat idei pentru identificarea posibilităților de a construi un stadion multifuncțional pe teritoriul Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu” Fălești și un alt stadion artificial pe teritoriul Școlii Sportive din orașul Fălești.

    Liderii participanți la discuții au proiectat de comun acord acțiunile necesare pentru ca stadionul de la Fălești  să fie dat  în exploatare în termeni rezonabili. 

Galerie foto

  La 11 ianuarie  curent,  Domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului însoțit de vicepreședinții raionului  a  întreprins o vizită de lucru la stadionul raional „Spicul” din orașul Fălești, unde  au  fost discutate  mai multe probleme privind finalizarea lucrărilor de construcție a stadionului raional  și ajustarea acestuia la standardele republicane.  La moment,  terenul   nu corespunde standardelor naționale și nu permite desfășurarea  campionatelor de fotbal pentru divizia „A”.   

  În anul 2019, echipa de fotbal FC Fălești a câștigat Campionatul Republicii Moldova în divizia B zona NORD,  respectiv echipa FC Fălești a trecut în divizia A, iar rezolvarea problemei reproiectării stadionului raional a devenit absolut necesară.

  Pentru a dezvolta fotbalul și pentru  susținerea  echipei FC Fălești, conducerea raionului Fălești a  decis reproiectarea stadionului raional și reamenajarea terenului prin acoperirea acestuia cu covor artificial. Menționăm că  covorul artificial urmează a fi donat de către Federația Națională de Fotbal în valoare de 2,0 mlioane lei.

  În cadrul discuțiilor  au fost stabiliți termenii și pașii concreți pentru realizarea obiectivului propus, iar până în luna mai al anului 2020,  echipa de fotbal v-a putea să înceapă antrenamentele pe terenul nou amenajat.

Galerie foto