Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Trăim într-o epocă în care tehnologia a dobândit aplicabilitatea în toate aspectele vieții, copiii sunt expuși la un nivel de informație mult mai mare și de la vârste extrem de fragede. Tabletele au devenit foarte populare în rândul preșcolarilor și copiilor de vârstă mică.
 Pornind de la rezultatele unor studii, dar și în discuțiile cu educatorii, cu părinții am constatat că, de obicei, tableta este utilizată ca mijloc de distracție, pentru jocuri și mai puțin se conștientizează faptul, că aceste dispozitive moderne, pe placul copiilor, pot fi folosite în procesul de învățare. Mulți părinți, dar și educatori, nu știu despre posibilitățile pe care tableta le poate oferi pentru dezvoltarea cognitivă, creativă, psiho- emoțională a copiilor, nu cunosc varietatea aplicațiilor educaționale pentru vârsta respectivă, nu obișnuiesc să lucreze la tabletă împreună cu copiii pentru a-i ajuta să învețe într-un mod mai ușor, mai captivant, mai interactiv.

 În acest context Biblioteca publică raională „M. Eminescu” și-a propus să contribuie la diminuarea acestor dificultăți, implementând un nou serviciu destinat preșcolarilor cu utilizarea aplicațiilor educaționale pe tablete - „Cu Tablețel învățăm mai ușurel”.
 Prin intermediul serviciului grupa de copii „Albinuța” de la grădinița „Soarele” (26 copii) au fost antrenați în activități de învățare cu ajutorul tabletei și și-au dezvoltat abilități de utilizare a aplicațiilor educaționale.
 Serviciul s-a desfășurat în perioada decembrie 2016- ianuarie 2017, la Biblioteca publică raională „M. Eminescu” și la grădinița „Soarele” (grupa pregătitoare). Atelierele au avut loc odată pe săptămână și au fost dedicate subiectelor ce țin de utilizarea aplicațiilor pentru dezvoltarea proceselor cognitive, abilităților practice și creative ale preșcolarilor în cadrul fiecărui atelier, copiii au învățat, au lecturat, au exersat, s-au distrat, au realizat diferite sarcini, punându-și în aplicare abilitățile practice, atenția, memoria, spiritul de observație și reacție.
 „Am descoperit o varietate mare de aplicații interesante și utile pentru dezvoltarea copiilor ”, a menționat educatorul Victoria Rurac, iar doamna Elena Vidmidi a mulțumit echipei de la Bibliotecă, îndemnându-le să promoveze în continuare „asemenea idei interesante și utile pentru copii”.
 Prima promoție de „absolvenți” a Serviciului modern de bibliotecă „Cu Tablețel învățăm mai ușurel” sunt ferm convinși, că vor continua să descopere mai departe miraculoasa lume a lui Tablețel, iar ușile Bibliotecii rămân în continuare deschise pentru toți copiii, și de ce nu, și părinții dornici de a porni într-o călătorie în minunata lume a cunoașterii.

Mai multe fotografii