Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Recent, Școala de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie” din Fălești a fost vizitată de un grup de profesori de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău: Macari Tudor, profesor de pictură, Cucereavîi Adrian, profesor de grafică si foto-art, și Mihaela Dvornic din administrația facultății. Scopul acestei vizite a fost efectuarea unui schimb de bune practici prin prezentarea facultății de arte plastice și design cu lucrări ale studenților realizate în diferite materiale și tehnici, precum ar fi tapiseria, imprimeul, broderia artistică, baticul ș.a.
 Tudor Macari a prezentat elevilor un master-class în tehnica acuarelă, aqua-prima, pentru îmbogățirea cunoștințelor și formarea deprinderilor practice la elevi. Domnia sa a prezentat pe etape procesul de realizare a unei lucrări în această tehnică, amestecul de culori și mânuirea pensulei pe hârtia umedă. A remarcat faptul că acuarela este una din cele mai complicate tehnici, deoarece pata de culoare aplicată nu mai poate fi schimbată sau corectată. Hîrtia umedă complică acest lucru îndoit. Profesorul are o experiență îndelungată și bogată, și a demonstrat cu ușurință cum poate fi dirijată acuarela pe suport umed. Elevii prezenți au rămas impresionați de această tehnică și de metoda profesorului Tudor Macari pe care l-au urmărit cu multă atenție și interes. Cunoștințele acumulate de la această lecție neapărat vor fi puse în practică la orele de atelier.
 La acest atelier de creație au participat elevii școlii, inclusiv și din filiale, profesorii, părinți, dar și Valeriu Muduc, vicepreședintele raionului, Grigore Budu, șeful Secției Cultură și Turism și Ludmila Negri, specialist principal al Secției Cultură și Turism, responsabilă de învățământ artistic, care au avut o discuție constructivă privind învățământul artistic din raion, metodele și practicile folosite în cadrul instruirii, motivarea elevilor și promovarea acestora la nivel national și international.
 Evenimentul a fost pregătit de directorul Școlii de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie”, Damian Furdui, care a fost și rămâne a fi studentul profesorului Tudor Macari. Elevii, cât și cei maturi, au avut plăcuta ocazie de a savura din procesul de creație artistică diriguit de un mare maestru.  

Galerie foto