Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

mar 18 Festivalul de Muzică „Mărțișor-2018” a fost inaugurat la Fălești pe 1 martie în incinta Palatului raional de Cultură „Mihai Volontir”, purtând genericul „Mărțișorul e iubire”, și a fost dedicat unui eveniment special, și anume, înscrierii la 6 decembrie 2017 în lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității a Mărțișorului.

 La intrare în hol, toți invitații au primit în dar tradiționalul mărțișor, după care au avut posibilitatea să savureze din frumusețea expozițiilor vernisate.  Lucrări de pictură a expus Școala de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie” Fălești. Festivalul a început cu evoluarea Ansamblului de dans popular „Făleșteanca”.

 A urmat spectacolul în sala de festivități, unde cu mesaj de felicitare pentru participanți a venit Grigore BUDU, șeful Secției Cultură și Turism Grigore Budu. A evoluat Corul de copii „Clopoțel”, Ansamblul vocal „Mlădițe muzicale”, Formația folclorică „Auraș-Păcuraș”și Ansamblul vocal-instrumental și frumoase melodii în interpretarea soliștilor Iurie Ursachi și Diana Sandu.

 Toți participanții la eveniment au fost decernați cu diplome. Un început de primăvară cu zăpadă și ger, dar cu soare și căldură în suflet.

 Cu prilejul acestui eveniment Secția Cultură și Turism a elaborat un Program de acţiuni în cadrul Festivalului de Muzică „Mărţişor-2018” în raionul Făleşti, care prevede pe parcursul decadei un șir de evoluări ale formațiilor artistice cu scop de schimb de experiență profesională și bune practici. „Mărțișorul” a devenit o mare sărbătoare de primăvară a păcii și prieteniei, a artei multinaționale, contribuind la îmbogățirea reciprocă a culturilor naționale.

 Vă dorim să primiți primăvara în suflet și să vă aducă un mărțișor de sănătate, un ghiocel de noroc, o adiere caldă de fericire, un norișor de iubire și un soare strălucitor asemeni sufletelor Domniilor Voastre. Să aveți o primăvară superbă, plină de energie, entuziasm și realizări frumoase!

Galerie foto