Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

   Feeria sărbătorilor de iarnă încununează cu vestea naşterii Luceafărului poeziei româneşti Mihai Eminescu, poetul care inspiră și astăzi generaţiile iubitoare de frumos.

    Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850  și a fost unul dintre cei mai importanţi scriitori români, fiind considerat poetul naţional.

   Cu acest prilej, la 15 ianuarie curent,  conducerea raionului și reprezentanții din cadrul secțiilor și direcțiilor Consiliului raional au depus flori la monumentul marelui poet Mihai Eminescu. Activitatea a început cu un recital de poezii cu genericul „Închinare la Luceafăr”,  prezentat de elevii liceelor „Mihai Eminescu” şi „Ion Creangă”. Doamna Larisa Velinciuc ne-a încântat cu versuri din creaţia proprie „Odă lui Eminescu”, iar Doamna Maria Chiriac-Testimiţeanu a interpretat  cântecul „O, mamă”, formaţia folclorică „Baştina” a evoluat cu romanţa „Pe lângă plopii fără soţ”.

       La finele recitalului toţi cei împătimiţi de poezia eminesciană, în semn de  profundă recunoştinţă pentru moştenirea spirituală pe care ne-a lăsat-o Mihai Eminescu au depus flori la monumentul poetului.

Galerie foto