Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

   La 3 iunie curent, Fabrica de Zahăr, suburbia orașului Fălești, a sărbătorit 60 de ani de la fondare. Localitatea poartă hramul Sfinților Împărați Constantin și Elena.  Evenimentul a început cu recitalul literar-muzical al copiilor grădiniței nr. 4 „Licurici” din localitate,  elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”,  ansamblul de dans popular „Făleșteanca” a Palatului raional de Cultură „Mihai Volontir”, soliști vocaliști ai Casei de Cultură Fabrica de Zahăr, ansamblul vocal-instrumental „Difuzia”.

   Un spectacol special a fost prezentat de  Orchestra de muzică populară a Secției Cultură și Turism Fălești. Spectatorii au avut ocazia să privească standurile ce oglindeau istoria orășelului începând cu anul 1968.

  Locuitorii orășelului Fabricii de Zahăr au fost salutați și felicitați de Domnul Viorel BABII, președintele raionului,  Domnii Vladimir TĂBÎRȚĂ, Domnul Roman RADU și Domnul Veaceslav TAMBUR-vicepreședinți ai raionului.

  Surpriza sărbătorii a fost interpretul binecunoscut în republică și peste hotarele ei, Yan Raiburg, care a venit în scenă cu un program inedit pentru  faleșteni și a încântat publicul cu un colaj de melodii frumoase. Hramul s-a încheiat cu frumoasele jocuri de artificii.

Galerie foto