Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 4 ianuarie, colective artistice din raionul Fălești au fost oaspeții Târgului de Crăciun din scuarul Catedralei „Nașterea Domnului” din or. Chișinău. Aici, în inima capitalei, tradițiile și obiceiurile din partea locului au fost demonstrate de formațiile folclorice „Baștina”, or. Fălești, „Vatra”, s. Izvoare și „Sărăteanca”, com. Sărata Veche, conducători artistici, respectiv, Oleg Matcovschi, Elena Dilion și Maria Chilaru, și membrii ansamblului de dans popular „Făleșteanca”, coregraf Elena Calmuțchi. Spectatorii au savurat din frumusețea colindelor, urăturilor tradiționale, jocurilor cu măști zoomorfe, care sunt câteva din tradițiile folclorice specifice acestor sărbători și ne caracterizează spiritualitatea poporului. Fiind la a III-a ediție, raionul Fălești, consecutiv, se reprezintă prin formațiile artistice care depun efort sporit în păstrarea și valorificarea tradițiilor sărbătorilor de iarnă, devenind deosebiți și unici, și dezvoltând folclorul nostru.

 tc 16  tc 13 

  Târgul de Crăciun este organizat de Guvernul Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, iar Secția Cultură și Turism Fălești a selectat în cadrul Festivalului raional al tradițiilor și obiceiurilor de iarnă „Să trăiți, să-nfloriți!” cele mai reprezentative formații artistice care promovează valorile autentice ale culturii naționale, își perfecționează măiestria interpretativă, îmbogățește repertoriul cu noi creații ce promovează tradițiile și obiceiurile de iarnă.

  La mulți ani tuturor iubitorilor de tradiții și frumos! Să aveți parte de un An Nou bogat în împliniri, sănătate, pace în suflet și înțelepciune, să fie mai înalt în aspirații și plin de succese!

Galerie foto