Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

     La 27 februarie curent, în Centrul de Cultură și Agrement din comuna Scumpia a avut loc întrunirea zonală a specialiștilor caselor de cultură și bibliotecile publice din primăriile Scumpia, Taxobeni, Horești, Izvoare, Risipeni, Pruteni, Pînzăreni, Călugăr, Sărata Veche și Albinețul Vechi.

    Seminarul instructiv-practic a avut ca temă „Obiceiuri și tradiții ale neamului” prilejuită de sărbătorile de iarnă, pe final de anotimp. S-a produs în scenă un spectacol teatralizat cu derularea activității-model integrând ansamblul folcloric „Scumpianca” cu colinde tradiționale, ceata de urători, „Ursul”, „Capra”. Gospodarii-gazdă, moș Toader și mătușa Tecla, Anatol Chiorescu și Elena Zaiaț, fiind actori de frunte, au depănat amintiri de pe vremuri, pe când erau ei tineri, care erau tradițiile timpului. În cadrul evenimentului a fost omagiat veteranul culturii din localitate, care și-a desfășurat activitatea timp de 35 de ani în funcție de director al casei de cultură din localitate – Grigore  Popovici, făcând parte totodată și din colectivele artistice care au dus faima raionului și peste hotare.

     Pe final de sărbătoare, fiind în prag de primăvară, mărțișoare muzicale a oferit publicului spectator orchestra de muzică populară „Câmpia” din localitate, dirijor Ion Donighevici. Prezentări de carte au făcut Valentina Finciuc, biblioteca publică Scumpia și Margareta Gligor, Biblioteca publică raională „Mihai Eminescu”.

Galerie foto