Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

La 25 mai curent, în sala de ședințe a Consiliului raional s-adesfășuratatelierulregional găzduit de către Comisia teritorială pentru combaterea Traficului de Ființe Umane din Făleşti. Atelierul a reunit membrii comisiei, președinții și secretarii comisiilor teritoriale pentru combaterea traficului de ființe umane din raioanele Ungheni, Sîngerei, Călărași, Bălți și Nisporeni.

În cadrul atelierului au fost discutate progresele înregistrate de către membrii comisiei teritoriale antitrafic și de membrii Echipei Multidisciplinare Teritoriale.

Informațiile prezentate au scos în evidență cooperarea dintre autorități, serviciile create pentru potențialele victime ale traficului de ființe umane, un accent sporit fiind pus pe asistența copiilor din familiile social vulnerabile. Reprezentanții organelor de drept au adus la cunoștința participanților despre  modalitatea de recrutare online utilizate de către recrutori.

Domnul Valeriu Muduc, președintele comisiei teritoriale antitrafic, a menționat bunele practici preluate din cadrul atelierului de lucru din orașul Târgu - Mureș, a făcut o comparație cu privire la standardele, practicile naționale antitrafic din Republica Moldova.

În vederea unei bune conlucrări a activităților la nivel local, membrii comisiilor teritoriale din raioanele sus meníonate au recomandat de a se face o distincție clară între rolul și componența comisiilor teritoriale versus echipelor multidisciplinare, planificarea activităților comisiilor teritoriale și depășirea cadrului formal de activitate.

Mai multe fotografii