Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

La 1 iunie, de Ziua Internațională a  Copilului,  Direcţia Asistenţă Socială, Protecție a Familiei și Copilului şi Direcţia Generală  Educaţie în colaborare cu Centrul de Creaţie şi Agrement pentru Copii şi Tineri “Lora Găină” din orașul Fălești au organizat numeroase activități dedicate copiilor de toate vîrstele.

Cu un mesaj de felicitare către cei prezenți a venit Dl Valeriu Muduc, vicepreședintele raionului , care a specificat importanța acestei zile, a mulțumit tuturor care contribuie la soluţionarea dificultăţilor cu care se confruntă copiii. În    acest sens, a  adresat tuturor îndemnul de a fi mai receptivi la problemele şi nevoile celor mici, de a promova, prin acţiunile sale respectarea drepturilor copilului, de a face tot posibilul pentru a creşte şi educa personalităţi demne, pline de curaj, voinţă, patriotism, iniţiativă şi perseverenţă, oameni de care statul nostru are permanentă nevoie.

Sărbătoarea s-a desfășurat lîngă havuzul din centrul orașului, moderată de Viorica Harea, directorul Centrului de Creaţie şi Agrement pentru Copii şi Tineri “Lora Găină”.  Atît copiii și adolescenții, cît şi adulţii care i-au însoțit , au petrecut această zi printre baloane colorate şi chipuri pictate şi s-au  bucurat de o diversitate de dansuri, cîntece, jocuri interactive, concursuri în echipe  ,, Puzzle”, „Dans pe ziar”, „ Fetiţe cu cosiţe”, „ Dansul cu balonul”, „Pomul cu cele mai dulci cireşe”, starturi vesele, face painting, desene cu cretă pe asfalt  „ Receta vacanţei ”, „ Moldova-ţara mea de vacanţă” , ateliere creative, mesaje pe flipchart, bomboane cu mesaj, tombolă cu cadouri și multe surprize cu dulciuri pentru copii.

Pe scenă în aer liber au evoluat  copiii din grădiniţele  oraşului Făleşti, formaţia de dansuri moderne  “Favorit” (grupa mică, medie, mare) și  cerchiştii de la Centrul de Creaţie şi Agrement pentru Copii şi Tineri “Lora Găină” din  orașul Făleşti.

Pe lîngă activităţile la care au putut să participe, copiii au avut parte de dulciuri și biscuiți, graţie bunăvoinţei unor sponsori generoşi. Pentru bucuria pe care au trăit-o copiii şi pentru premiile oferite, Direcţia Asistenţă Socială, Protecție a Familiei și Copilului mulţumeşte iniţiativei sponsorilor  Dlui Denis Curciuc, managerul megamarketului “Bazzar” și  ÎI „Gligor Sergiu”, precum şi Dlui Galiț Oleg, președintele UCOOP  Fălești, Dlui Constantin Negrescu, administratorul cafenelei “Best Pizza” și directorului Palatului de cultură, Ulanovschi Anatolie.

Mulțumim și celor care au susținut inițiativa de a fi precauți și de a menține starea ecologică bună, care a fost posibilă cu suportul conducătorului S.A.”Fertilitate”, Dlui Făleșteanu Mihai.

De asemenea aducem și mulțumire tuturor organizatorilor și participanților implicați în acest program.

 Mai multe fotografii