Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

În perioada 20-24 mai curent în incinta primăriilor Risipeni, Scumpia și Hiliuți s-au desfășurat  activități de sensibilizare  și mobilizare a comunității cu genericul ,, Împreună pentru prevenirea violenței în familie, traficului de ființe umane și identificarea persoanelor victime a exploatării prin muncă”.

Acest eveniment a întrunit membrii Comisiei de Combatere a Traficului de Ființe Umane, specialiști ai  instituțiilor de învățămînt, membrii echipei multidisciplinare locale, consilieri, lucrători sociali, profesori, elevi  și părinți.

Valeriu Muduc, preşedintele comisiei  a venit cu un mesaj de salut la adresa participanţilor unde a menţionat că asemenea întruniri aduc rezultate pozitive pentru că permit consolidarea  capacităților cu privire la prevenirea violenței în familie și traficului de ființe umane.

În cadrul acestor şedinţe s-a discutat despre fenomenul migrației și traficul de persoane, problemele ce ţin de sporirea numărului de copii care se educă în familii temporar dezintegrate din diverse motive, care condiţionează absenţa mediului familial; instabilitatea familiei, copiii fiind expuşi unui risc de abuz, neglijare, relaţia profesor – elev – părinte, lipsa posibilităţii integrării sociale a copiilor cu tulburări în comportament, riscul de a fi traficat în stradă.

De asemenea, membrii comisiei au relatat despre şedinţele echipelor multidisciplinare în cadrul cărora au fost analizate cazurile victimelor şi potenţialelor  traficului de fiinţe umane,  accesul prioritar al victimelor şi potenţialelor victime ale traficului de ființe umane la servicii sociale, rolul medicului în combaterea traficului de ființe umane, abuz, violență și neglijare, exploatarea prin muncă forțată a copiilor.

Au fost prezentate  aspectele legale ale combaterii fenomenului de trafic de persoane și date statistice actuale privind numărul şi tipul de cazuri de trafic de ființe umane prin care putem apela în caz că am auzit despre un caz .

La finele activității au fost repartizate  pliante informative și broșuri.  

Mai multe fotografii