Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 25 noiembrie curent, în incinta grădiniței Ghiocel din sat. Răuțel a avut loc un seminar zonal cu tematica „Spune stop violenței domestice”, organizat de către Dna Natalia Burlacu, asistent social comunitar și desfășurat în cadrul campaniei naţionale 16 zile de activism împotriva violenței bazate pe gen.

  La întrunire au participat reprezentanți ai autorităţilor publice locale, instituțiilor de învățământ din satele Pompa, Natalevca, Hiliuți, Pîrlița și Ciolacu Vechi, colaboratori ai Direcției Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului, Inspectoratului de Poliție Fălești.

  Evenimentul a avut drept scop stabilirea cauzelor și condiţiilor care favorizează comiterea violenţei domestice și identificarea modalităţilor de prevenire a violenței în familie.

 

  În cadrul întrunirii au fost prezentate, de Dna Maia Cenușă, locotenent major de poliție, specialist principal al serviciului prevenție, date cu privire la cazuri de violență domestică pe raionul Fălești.

  Elevii liceului teoretic „Alexei Mateevici”, îndrumați de către Dl Iurie Catrînin, au înscenat unele situații cu conținut violent, s-a realizat un studiu asupra copiilor cu vârsta cuprinsă între 7-16 ani, aceștia au arătat cum recunosc semnele violenței domestice.

  Totodată, Dna Vera Muruzuc, meșter popular din satul Răuțel a prezentat o expoziție a lucrărilor de artizanat a copiilor din familiile social-vulnerabile.

  Pentru cei prezenți au fost distribuite pliante și broșuri informative, la fel au fost rulate 2 filmulețe despre violența domestică.

Mai multe fotografii