Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Recent, asistenții sociali comunitari din raion au participat la un seminar organizat de Asociația Obștească „Respirația a doua pentru oamenii în etate și inactivi” din mun. Bălți cu tematica: ”Să învingem SIDA împreună”.
 Evenimentul a avut drept scop informarea și familiarizarea celor prezenți cu acțiunile ce necesită a fi realizate întru prevenirea și combaterea efectelor HIV/SIDA.
 În cadrul seminarului a fost prezentat un scurt istoric al apariției infecţiei HIV/SIDA, căile de transmitere a HIV și metodele de protecție. Participanții la seminar au fost informați despre situaţia epidemiologică din Republica Moldova, diagnosticarea persoanelor HIV pozitive, consilierea și principiile de tratament, etapele de adaptare la diagnoza pozitivă, caracteristica stărilor psihologice prin care trece o persoană HIV pozitivă. La fel, au fost enumerate instituțiile care se ocupă cu problema HIV/SIDA.
 Organizatorii seminarului, o atenția aparte, au acordat atitudinii pe care trebuie să o aibă rudele, apropiații, întreaga societatea față de persoanele care suferă de această boală – una de compasiune, de înțelegere și de ajutorare.
 La final, celor prezenți le-au fost distribuite materiale informative și literatură de specialitate.

Galerie foto