Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi, 12 octombrie 2022, a fost organizată recepția la terminarea lucrărilor de reparație la Muzeul Raional de Istorie și Etnografie „Lazăr Dubinovschi” din or. Fălești.

  Ședința de recepție la terminarea lucrărilor a început cu o conferință de presă la care au participat președintele raionului dl. Sergiu Fîntînă, vicepreședintele raionului dl Mihail Prodan, primarul orașului Fălești dl Alexandru Severin, autorul proiectului dl. Victor Cimpoieș, șefa Direcției Generale Educație și Cultură dna Mariana Osadța, directorul Muzeului Raional de Istorie și Etnografie „Lazăr Dubinovschi” din or. Fălești dna Rodica Railean, membrii echipei de implementare a proiectului și reprezentanții mass-media din raionul Fălești.

  • 1
  • 2
  • 3

  Conferința de presă a fost deschisă de către Președintele raionului Fălești dl. Sergiu Fîntînă, care a informat participanții despre mersul implementării proiectului „Călător pe meridiane culturale” și finalizarea lucrărilor de reabilitare la Muzeului de Istorie și Etnografie "Lazăr Dubinovschi” din or. Fălești. În cadrul discuțiilor a vorbit autorul proiectului dl. Victor Cimpoieș care a informat despre activitățile desfășurate, rezultatele obținute și acțiunile, ce vor fi întreprinse pentru implementarea cu succes a proiectului. Cu un cuvînt de felicitare a venit și primarul orașului Fălești, dl Alexandru Severin, reprezentantul juridic al Partenerului 2 al proiectului „Călător pe meridiane culturale”. Cu adresări de mulțumire și recomandări pentru a spori numărul de vizitatori la muzeu au intervenit șefa Direcției Generale Educație și Cultură dna Mariana Osadța și directorul Muzeul Raional de Istorie și Etnografie „Lazăr Dubinovschi” din or. Fălești dna Rodica Railean.

  Comisia instituită a evaluat lucrările de reparație, procesul și calitatea executării lor. În acest context, la Muzeul Raional de Istorie și Etnografie „Lazăr Dubinovschi” din or. Fălești au fost schimbate ușile și ferestrele, pardoselile din cele 6 săli, tencuiți și vopsiți tavanul și pereții, schimbat în întregime sistemele de încalzire și electric, montate noi corpuri de iluminat.

  Proiectul „Călător pe meridiane culturale” este implementat de către Consiliul Județean Iași, în parteneriat cu Consiliul raional Fălești, Primăria Orașului Fălești si finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Comun România - Republica Moldova - 2014 - 2020.

 Mai multe fotografii