Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi, 25 ianuarie curent, în sala de ședințe a primăriei  orașului Fălești, s-a desfășurat Conferința de lansare a proiectului ”Împreună pentru buna guvernarea si bugetare participativă”, finanțat de Uniunea Europeana prin Proiectul EU4Accountability - Societatea civilă împuternicită pentru o mai mare responsabilitate socială în Moldova. Evenimentul a trezit un mare interes al reprezentanților societății civile, administrației publice locale, instituțiilor publice și mass-mediei. La activitatea de lansare a proiectului au participat 32 de persoane în loc de 20 planificate.

  Conferința a fost deschisă și moderată de managerul proiectului Victor Cimpoieș care a menționat cum a apărut ideea creării unui parteneriat durabil societatea civilă - APL și ideea scrierii proiectului respectiv. Cu un cuvânt de salut către participanții conferinței s-a adresat președintele raionului Fălești, domnul Sergiu Fîntîna, care a menționat importanța proiectului atât pentru APL si OSC, cât și pentru cetățeni. In raionul Fălești deja exist exemple pozitive privind implicarea cetățenilor în bugetarea participativă, vor mai fi create în cadrul proiectului, la care și Consiliul raional este parte.

  • lansare_1
  • lansare_2
  • lansare_3

  Proiectul a fost prezent de Victor Cimpoieș, managerul proiectului care a efectuat o trecere în revistă a scopului, obiectivelor, activităților și rezultatelor preconizate în cadrul proiectului. Reprezentanții partenerilor, Alexandr Severin, primarul orașului Fălești, Ana Bordeniuc, sef a secției Administrație Publică Locală la Consiliul raional, Lilia Dubăsari, primarul comunei Taxobeni, Verginia Căpățîna, responsabilă de proiect în primăria Albinețul Vechi. Cu o intervenție a venit și Veaceslav Fusu, vicepreședintele raionului.   

  După finisarea conferinței a fost desfășurată și conferința de presă, consacrată lansării proiectului, la care au participat Mariana Ionel, redactorul publicației „Patria mea” și Emil Coliban, redactor la Postul de radio Eco-FM. Dumnealor au primit din timp invitații și dosare de presă cu informații relevante despre proiect, donatori și parteneri. In luările de cuvânt, dumnealor au menționat ca tematică proiectului este una interesantă și importanța pentru sensibilizarea și implicarea cetățenilor în procesele de luare a deciziilor și bugetare participativă. Ei au susținut proiectul și îl vor promova pe întreaga perioadă a proiectului.

  Proiectul EU4Accountability - Societatea civilă împuternicită pentru o mai mare responsabilitate socială în Moldova este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de un consorțiu format din trei organizații: Parteneriatul European pentru Democrație (EPD), ALDA - Asociația Europeană pentru Democrație Locală și organizația - cehă People in Need.

  Această informație a fost produsă cu suportul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acesteia reprezintă responsabilitatea exclusivă a proiectului „EU4Accountability – Societatea civilă împuternicită pentru o mai mare responsabilitate socială în Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul materialului aparține AO „CUTEZATORUL” și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.

  Mai multe fotografii