Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi, 19 aprilie curent, a avut loc ședința extraordinară a comisiei Situații Excepționale. Ședința a fost convocată de către Domnul Sergiu FÎNTÎNA, președintele raionului, președintele comisiei situații excepționale, în scopul examinării a unei chestiuni :

 1. Cu privire la examinarea demersului S.A ,,Red –Nord”, Oficiul raional Fălești de a confirma situația creată de calamitățile naturale din perioada 04-06 aprilie 2023.

  Raportor: Alexandru ARHIPOV, președinte CSE S.A ,,Red Nord”, Oficiul raional Fălești.

  În perioada sus menționată, conform informațiilor Centrului Operativ de Dispecerat Republican al IGSU a fost creată o situație de calamitate naturală, vânt puternic, ninsori abundente și depuneri de chiciură care au provocat pierderi mari pentru întreprindere. Astăzi în cadrul ședinței membrii CSE  au confirmat situația ca o situație excepțională.  

 • sse-19-04-2023_1
 • sse-19-04-2023_2
 • sse-19-04-2023_3

 Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, ca urmare a răcirii vremii, în perioada 5-10 februarie pe râurile mici, bazinele de apă din țară și pe unele porțiuni a râului Nistru și Prut se prevede apariția formațiunilor de gheață sub formă de gheață la mal și năboi. Pe unele râuri mici este posibil apariția podului de gheață.

 Gheața va fi subțire, mersul pe ea prezintă pericol.

 Atenționăm părinții, care au copii minori și amatorii pescuitului de iarnă să fie prudenți.

  Astăzi,  26 decembrie curent, în sala de ședințe a Consiliului raional a avut loc ședința extraordinară a comisiei Situații Excepționale. Ședința a fost convocată de către Domnul Sergiu FÎNTÎNA, președintele raionului, președintele comisiei situații excepționale, în scopul examinării  a unei chestiuni urgente:

  - cu privire la întreprinderea măsurilor de profilaxie împotriva pestei porcine în legătură cu depistarea focarului de infecție pe teritoriul satului Făleștii Noi.

  Raportor : Valerii GLIGOR, șef adjunct,  subdiviziunea teritorială Direcția Teritorială Siguranța Alimentelor.

  În cadrul ședinței s-a aprobat planul măsurilor pentru combaterea și prevenirea  răspândirii  pestei porcine africane pe teritoriul raionului Fălești.

  Amintim că Direcția Teritorială pentru Siguranţa Alimentelor Făleşti (cu raza de acoperire și a raionului Glodeni),  a informat, că în exploatația nonprofesională a unui cetățean din satul Făleștii Noi, la data de 23 decembrie curent a fost înregistrat peirea a două porcine, care prezentau semne clinice la Pesta Porcină Africană.

  Au fost prelevate materialul patologic (splină) pentru investigaţii de laborator și expediat la IP CRDV (LDSA) municipiul Chișinău. Conform rapoartelor Centrului Republican de Diagnostic Veterinar, s-a depistat virusul Pestei Porcine Africane la aceste cadavre.

 • cse-26-12-2022_1
 • cse-26-12-2022_2
 • cse-26-12-2022_3

  Astăzi,  16 noiembrie curent, în sala de ședințe a Consiliului raional a avut loc ședința comisiei Situații Excepționale. Ședința a fost convocată de către Domnul Veaceslav Tambur, vicepreședintele raionului, vicepreședintele comisiei situații excepționale, în scopul examinării chestiunii:

 • Cu privire la aprobarea planului de măsuri, de reducere a consumului de energie pe teritoriul raionului Fălești ( conform Dispoziției nr.46 din 11 noiembrie 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova).

  Planul de măsuri, de reducere a consumului de energie pe teritoriul raionului Fălești a fost  prezentat de către Constantin Cuschevici, șef a secției Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri.

  În urma hotărârii Comisiei Situații Excepționale s-a aprobat planul de măsuri, de reducere a consumului de energie pe teritoriul raionului Fălești.

 • cse-16-11-2022_1
 • cse-16-11-2022_2
 • cse-16-11-2022_3