Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La 18 aprilie curent, viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie Ciolac, a întreprins o vizită de lucru în raionul Fălești, în conformitate cu Hotărîrea Guvernului “Privind stabilirea zilei de audiență și de întâlnire a membrilor Guvernului cu cetățenii”.
 În timpul vizitei, domnul viceministrul a avut o întrevedere cu președintele raionului, doamna Iraida Bînzari, unde au fost menționate atât succesele, cât și unele dificultăți cu care se confruntă raionul și care necesită să fie soluționate.
 În sala de ședințe a Consiliului raional, domnul Vitalie Ciolac a avut o ședință cu primarii localităților și conducătorii serviciilor desconcentrate în teritoriu, cărora le-a vorbit despre reformele și proiectele Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. În context, viceministrul a informat audiența despre dezvoltarea e-serviciilor și implementarea conceptului de ghișeu unic prin intermediul Agenției Serviciilor Publice care urmează a fi instituită în scurt timp, ceea ce va conduce la reducerea birocrației și a fenomenului corupției la prestarea serviciilor publice.
 Un subiect separat, în timpul discuțiilor, a vizat necesitatea modernizării și renovării oficiilor poștale în contextul extinderii, în prezent, a spectrului de servicii prestate. În acest sens, Vitalie Ciolac a accentuat că este în curs de elaborare proiectul Strategiei de reglementare în domeniul serviciilor poștale 2017-2020, ceea ce va facilita dezvoltarea comerțului electronic, fapt ce va permite majorarea veniturilor oficiilor poștale și, respectiv, salarii mai mari pentru angajați și o deservire calitativă a clienților.
 La încheierea vizitei de lucru, viceministrul TIC s-a deplasat la sediile Oficiului poștal, Serviciului eliberare a actelor de identitate și Biroului de înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto, din Fălești, pentru a se informa despre activitatea acestora.

Galerie foto