Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi, 17  ianuarie curent, Domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului a convocat în ședința operativă șefii direcțiilor, secțiilor și serviciilor din cadrul autorității publice.

  Prezenți la ședință reprezentanții serviciilor din cadrul Consiliului raional și a Inspectoratului de Poliție au raportat situația la zi pe domeniile care le reprezintă.

  În cadrul ședinței s-au menționat activitățile care s-au desfășurat pe parcursul săptămânii precedente și activitățile care sunt planificate pentru săptămâna curentă.

  De către specialistul pe problemele protecției civile s-a raportat  la zi situația privind infecția COVID-19 în raion și despre măsurile de protecție a cetățenilor împotriva infecției în fața noului val de îmbolnăviri cu mutanții virusului COVID-19.

 • IMG_0126
 • IMG_0127
 • IMG_0132
 • IMG_0133

Mai multe fotografii

  În ziua de 15 ianuarie,  consemnăm cei 172 de ani de la naşterea geniului literaturii române, Luceafărul poeziei  române - Mihai Eminescu. 

  În frumoasa zi  marcăm și Ziua Națională a Culturii care coincide, deloc întâmplător, cu ziua de naștere a marelui poet național Mihai Eminescu – personalitate care definește valorile esențiale ale literaturii românești.

  Cu frumosul prilej, la data de 14 ianuarie  cu un mesaj către cei prezenți  a venit  Domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului , care a  menționat că opera lui Mihai Eminescu este  mereu actuală,  indiferent de epoca în care trăim, ea ne reprezintă în mare măsură și trebuie transmisă din generație în generație. 

  La activitate  au participat conducerea raionului, angajații din cadrul subdiviziunilor Consiliului raional, profesori și elevi din cadrul instituțiilor de educație  din raion.

  Cu un omagiu exprimat în cuvinte frumoase despre marele poet și despre creația eminesciană a venit Doamna  Aliona Saviuc,  reprezentant al Direcției Generale Educație și Cultură, care a menționat că astăzi este ziua când îl celebrăm nu doar pe „Luceafărul poeziei româneşti, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii româneşti, de conştientizare a valorilor şi spiritului românesc prezent în fiecare dintre noi.

  La finalul activității, conducerea raionului și participanții la eveniment  au depus flori la monumentul marelui poet ,,Mihai Eminescu”.

 • IMG_0034
 • IMG_0072
 • IMG_0083
 • IMG_0091

  Mai multe fotografii

  La 10 ianuarie curent, Domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului a convocat în ședința operativă șefii direcțiilor, secțiilor și serviciilor din cadrul autorității publice de nivelul II și a Inspectoratului de Poliție Fălești.

  În cadrul ședinței s-a raportat situația la zi în în domeniul educație, ordine publică, criminogenă, infrastructură, administrație publică, cadastru, economie, finanțe, social și agricultură.

  De către specialistul protecție civilă din cadrul autorității publice a fost raportat situația  la zi privind  infecția COVID-19 în raion.

 • so-10-01-2022_1
 • so-10-01-2022_2
 • so-10-01-2022_3

   Astăzi, colectivul de pedagogi din cadrul gimnaziului din satul Izvoare  au venit cu un mesaj frumos  și un colind prilejuit sfintei sărbători ,,Nașterea Domnului” pentru  conducerea raionului și a angajaților din cadrul Consiliului raional.  

 

  Șefii de secții și direcții din cadrul Consiliului raional Fălești și a Inspectoratului de Poliție Fălești au fost convocați, la 03 ianuarie curent, într-o ședință operativă de către vicepreședintele raionului, Domnul Mihai Prodan.

  În cadrul ședinței șefii subdiviziunilor Consiliuli raional au prezentat toalurile activității pentru anul 2021, dar și activitățile planificate pentru săptămâna curentă. Unele dintre cele mai actuale subiecte abordate eru starea drumurilor în raion, dezăpezirea acestora, cît și asigurarea cu cele necesare în perioada rece a familiilor social-vulnerabile, a bătrânilor, persoanelor cu dizabilități, cît și menținerea ordinii publice în perioada sărbătorilor de iarnă.

 • so-03-01-2021_1
 • so-03-01-2021_2
 • so-03-01-2021_3
 • so-03-01-2021_4

 

    Astăzi, copii din Formația Folclorică ,, Mlădița” din cadrul Centrului de Cultură și Agrement din satul Sarata Veche, conducător Maria CHILARI, au venit cu un recital frumos și colinde în fața conducerii raionului și a angajaților din cadrul Consiliului raional, cu prilejul frumoaselor de sărbători de iarnă.

 • mladite_1
 • mladite_2
 • mladite_3
 • mladite_4

    Formația Folclorică ,, Mlădița “ pentru anul 2021 a fost desemnată cu trofeul- locul III în Republica Moldova în cadrul Festivalului - concurs național al tradițiilor de iarnă pentru Copii ,,Să trăiți să înfloriți”, organizat de Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.  

 Mai multe fotografii