Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi, 5 decembrie curent, Domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului a convocat în ședința operativă șefii direcțiilor, secțiilor și serviciilor din cadrul autorității publice.

  Prezenți la ședință reprezentanții serviciilor din cadrul Consiliului raional au raportat situația la zi pe domeniile care le reprezintă.

  În cadrul ședinței s-au menționat activitățile care s-au desfășurat pe parcursul săptămânii precedente și activitățile care sunt planificate pentru săptămâna curentă.

Stimați cetățeni !

  Va invităm să faceți un gest umanitar, nobil si gratuit - DONARE de  SÂNGE,  acțiuni care se vor desfășura  la 05 decembrie 2022 în incinta Oficiului Medicilor de Familie din satul Natalievca. Doritorii de a dona sânge se vor prezenta cu buletinul de identitate la sediul  instituției medicale.

  Transfuziile de sânge sunt esențiale în caz de accidente grave și de intervenții chirurgicale majore și sunt adesea necesare pentru pacienții bolnavi de cancer și în tratarea unor boli ereditare hematologice cronice.     

  Donarea de sânge și de componente sanguine (eritrocite, trombocite, plasmă) facilitează o gamă largă de tratamente esențiale care, de multe ori, sunt vitale pentru viața pacienților.

  În acest context, în conformitate cu Legea nr. 241din 20.11.2008 privind  Donarea de sânge și transfuzia sanguină, cu toate modificările ei ulterioare, venim către Dvstră cu rugămintea de a contribui  la salvarea vieții pacienților gravi prin donarea benevolă de sânge benevolă.

  La 24 noiembrie curent, cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului Marchel, Arhiepiscopul de Bălți și Fălești, un sobor de preoți a oficiat  slujba de sfințire a  Consiliului raional.

Slujba  de sfințire a fost condusă de părintele-blagocin Anatolie Negură și părintele blagocin Oleg Fistican.

  Activitatea a fost organizată de către conducerea raionului de comun cu întreaga echipă de specialiști din cadrul subdiviziunilor  Consiliului raional Fălești, Aparatul Președintelui raionului, Direcția Generală Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului și Direcția Generală  Educație și Cultură.

 

 • sf-crf-24-11-2022_1
 • sf-crf-24-11-2022_2
 • sf-crf-24-11-2022_3

  La rugăciune au participat Domnul Sergiu FÎNTĂNA, Președintele raionului și vicepreședinți ai raionului Domnii Veaceslav TAMBUR, Veaceslav FUSU și Mihai PRODAN și angajații instituției. A fost sfințită apa, apoi au fost citite rugăciuni la binecuvântarea casei, a urmat stropirea cu sfânta Aghiazmă și ungerea cu undelemn a clădirii.

  La eveniment, pentru sufletul fiecărui angajat și a conducerii raionului, preoțimea prezentă a transmis mesaje de sănătate, binecuvântare la locul de muncă și pace sufletească în activitățile pe care le desfășoară.

  Mai multe fotografii

  Astăzi,  25 noiembrie curent, în sala de ședințe a Consiliului raional a avut loc ședința comisiei Situații Excepționale. Ședința a fost convocată de către Domnul Sergiu FÎNTÎNA, președintele raionului, președintele comisiei situații excepționale, în scopul examinării chestiunii:

 1. Cu privire la gestionarea traficului rutier în cele mai încărcate intersecții, poduri, treceri la nivel de cale ferată, asigurarea securității cetățenilor și ordinii publice.
  Raportor: Vitalie Popovici, șef – interimar al Inspectoratului de poliție Fălești
 1. Cu privire la starea tehnică a generatoarelor sau dotarea cu acestea a instituțiilor medico sanitare publice.
  Coraportori:   Iurie Osoianu, șef al IMSP „Spitalul raional Fălești”
  Nina Sciastlivaia, șef al IMSP „Centrul de Sănătate Fălești”
  Iurie Bobu, șef al Centrului de Sănătate Publică
 1. Cu privire la funcționarea instituțiilor de învățământ în contextul posibilelor deconectări de energie electrică.
  Raportor: Mariana Osadța, șef al Direcției Generale Educație și Cultură
 1. Cu privire la informarea despre planul de deconectări de energie electrică de către distribuitorii de energie (SA „Red Nord”).
  Raportor: Arhipov Alexandr, șef al SA „Red Nord”, oficiul Fălești
 • cse-25-11-2022_1
 • cse-25-11-2022_2
 • cse-25-11-2022_3

Proces Verbal al ședinței - CSE Nr.15 din 25.11.2022

   La 23 noiembrie curent, în incinta Palatului raional de cultură „Mihai VOLONTIR” a avut loc simpozionul internațional cu tematica „Tradițiile și performanță în educația europeană. Dezvoltarea parteneriatelor educaționale în Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și în instituții de învățământ din Republica Moldova, cu sprijinul autorităților publice locale și raionale”.

  Invitații la eveniment au fost oaspeții de onoare Consulul General al României la Bălți, Dr. Petrișor Dumitrescu, Prorectorul Universității ,,Dunărea de Jos,, din Galați, România, Prof.univ.dr.Silvius Stanciu, conf. univ. dr. ing. Maricica Stoica, prodecanul Facultății Transfrontaliere a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, cît și colegii din raioanele Glodeni, Dondușeni, Rîșcani, Ocnița și Drochia.

 • sim-int_1
 • sim-int_2
 • sim-int_3

  În cadrul simpozionului au fost prezentate și analizate performanțele europene în materie de recreare și educație, oportunități de cooperare instituțională, noi direcții de dezvoltare a învățământului preuniversitar și a celui academic.

  La fel în cadrul simpozionului a fost prezentată instituția gălățeană și parteneriatele strategice dezvoltate cu instituțiile de învățământ din străinătate.

  Aducem sincere mulțumiri organizatorilor simpozionului internațional: Universității „Dunărea de Jos” din Galați, domnul Prorector Silvius Stanciu, Consulului General al României la Bălți, Dr. Petrișor Dumitrescu, pentru alegerea locației de desfășurare a evenimentului în raionul Fălești…

  Sperăm  în viitor la o conlucrare în scopul dezvoltării  parteneriatelor transfrontaliere…

  Galerie foto

  În perioada 18-21 noiembrie curent, Domnul Nicolae BÎRLIBA, profesorul scolii sportive pentru copii și juniori Fălești, maestru internațional al sportului  Republicii Moldova a participat  în Belgia la Campionatul mondial la haltere, Versia „IKMF – Național Kettlebell Marathon Federation”.

  La acest campionat au participat reprezentanți din 20 țări, cu participarea a 140 sportivi, printre care a participat și Domnul  Nicolae BÎRLIBA.

  Consiliul raional Fălești a susținut financiar participarea Domnului Nicolae la campionat, categoria 60 plus, categoria de greutate  75-85 în nominația Maraton.

  Obținând rezultate remarcabile, domnul BÎRLIBA, s-a clasat pe locul I printre veterani la ridicarea halterelor mici. Pentru rezultatele glorioase  pe plan național și internațional a Domnului Nicolae BÎRLIBA,  conducerea raionului și Consiliul raional aduce sincere mulțumiri sportivului pentru prestația la cel mai înalt nivel a performanțelor din domeniul sportului a raionului Fălești.

  - La nominația „Maraton” – exercițiul „smuls a halterei” de 16 kg, în decurs de o oră (neîntrerupt) dumnealui a ridicat haltera de 1001 ori, greutatea sumară ridicată fiind de 16 016 kg – titlu Campion Mondial.

  Domnul Nicolae BÎRLIBA este maestru Internațional al Sportului Republicii Moldova, a obținut titlu de Campion Mondial la haltere mici de 16 ori și titlu de Campion European la haltere mici de 14 ori.  Dumnealui a obținut pe parcursul vieții multe recorduri republicane și mondiale în cinstea valorilor naționale ale statalității Republicii Moldova - Ziua Independenței Republicii Moldova.

  La data de 21 noiembrie  curent, Domnul Veaceslav TAMBUR,  Vicepreședintele raionului a convocat în ședința operativă șefii direcțiilor, secțiilor și serviciilor din cadrul autorității publice.

  Prezenți la ședință reprezentanții serviciilor din cadrul Consiliului raional  au raportat situația la zi pe domeniile care le reprezintă.

  În cadrul ședinței s-au menționat activitățile care s-au desfășurat pe parcursul săptămânii precedente și activitățile care sunt planificate pentru săptămâna curentă.