Actualităţi  

   

Achiziții publice  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi, 25 mai curent Domnul Sergiu  FÎNTÎNA, Președintele raionului a convocat într-o ședință operativă vicepreședinții raionului, șefii secțiilor, serviciilor și direcțiilor din cadrul  Consiliului raional și al Aparatului președintelui, reprezentanți ai mass-media.

   În cadrul ședinței  reprezentanții serviciilor din cadrul Consiliului raional au informat Președintele raionului despre activitățile desfășurate  în perioada 18.05.2020 – 24.05.2020  anul curent și despre activitățile care urmează a fi desfășurate în perioada 25.05. – 31.05 anul curent.

 

  Astăzi, în sala de ședințe a  Școlii de Muzică s-a desfășurat ședința de lucru a reprezentanților autorității publice de nivelul II, membri  ai comisiei   raionale de  recrutare - încorporare în serviciul militar în termen și în Serviciul Civil ( de alternativă) cu reprezentanții autorităților publice de nivelul I, persoanele responsabile de evidența militară.

  

  La întrunire a participat Domnul Veaceslav TAMBUR, vicepreședintele  raionului, președintele comisiei  raionale de recrutare-încorporare  în serviciul militar în termen și în Serviciul Civil (de alternativă), Domnul Dmitri LIPSIUC , șef a secției Administrativ- Militare,vicepreședintele comisiei , Doamna Ana BORDENIUC,  Specialist principal, Secția Administrație Publică, vicepreședintele comisiei și Domnul  Petru ROSOVSCHI, membru comisiei, colaborator al Inspectoratului de Poliție Fălești.
  Cu un cuvînt de salut pentru cei prezenți în sală a venit Domnul Veaceslav TAMBUR,  vicepreședintele  raionului, președintele comisiei  raionale de recrutare- încorporare  în serviciul militar în termen și în Serviciul Civil (de alternativă) care a menționat scopul întrunirii de astăzis  și care sunt chestiunile care vor fi examinate.  În cadrul ședinței s-a informat participanții despre procedura de încorporare în serviciul militar în termen din primăvara- vara  și toamna anului curent, prezentată de către Domnul LIPSIUC, despre încorporarea în Serviciul Civil (de alternativă) din primăvara și toamna anului curent prezentată de Doamna BORDENIUC.
  S-a specificat  și despre măsurile care urmează să fie respectate conform pct. 24.1 din Hotărîrea nr.11 din 15  mai 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică privind starea de urgență în sănătate publică la respectarea  măsurilor de control și combatere a infecției COVID-19 care urmează   a fi respectate în perioada de încorporare a tinerilor și prevederile Hotărîrii nr. 282 din 13 mai 2020 cu privire la rezultatele încorporării în serviciul militar în octombrie 2019-ianuarie 2020 și încorporarea în serviciul militar în aprilie-iulie 2020.
  În finalul ședinței  de către persoanele responsabile de evidența militară au fost puse întrebări din domeniu,  la care au fost oferite consultații, recomandări și sugestii privind încorporarea în conformitate cu legislația în vigoare.

Galerie foto

  La data de 20 mai curent  în sala de ședințe a Consiliului raional a avut loc ședința comisiei raionale extraordinare de sănătate publică.

  În cadrul ședinței a fost raportată situația privind evoluția epidemiologică a infecției COVID-19 în raionul Fălești și care sunt măsurile de sănătate publică expuse în Hotărârile nr.10 și 11  din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

  În urma analizei situației epidemiologice actuale la nivel raional, comisia raională extraordinară de sănătate publică a decis ca reprezentanții autorităților publice locale, conducătorii instituțiilor medico – sanitare publice și private din raion, transportatorii de pasageri urban/raional din raion, conducătorii unităților comerciale cu amănuntul din raion, vor asigura respectarea strictă a măsurilor de control și combatere a infecției COVID-19 conform prevederilor punctului 1 din Hotărârea nr.11 din 15.05.2020. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică prezintă pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

  Regimul de carantină în localități se va stabili în baza Instrucțiunii privind instituirea regimului de carantină în localități, conform anexei la Hotărârea nr.11 din 15 mai 2020 a CNESP.

 

  La data de 12 mai  pe teritoriul țării a fost emis cod galben de ploi, însoțite de vijelii și descărcări electrice.  Raionul Fălești la fel a fost afectat  de vânturi puternice unde  au distrus câmpurile agricole.

  Astăzi,  reprezentanții comisiei de evaluare a pagubei în urma vântului puternic din cadrul autorității publice locale nivelul I și II au evaluat câmpurile agricole de pe teritoriul primăriei Pompa și Mărăndeni.

  În urma solicitării conducătorilor Societății cu Răspundere Limitată ,, Agro Pompa Prim”  din satul Pompa și a Societății cu Răspundere Limitată ,, Agro Papuros” din satul Mărăndeni a fost evaluat  gradul de afectare a culturilor agricole în urma furtunii, vântului puternic din data de 12 mai curent și anume la câmpurile afectate care sunt însămânțate cu  sfeclă de zahăr, porumb și floarea soarelui.

  La S.R.L ,,Agro Pompa Prim” din 217 ha de teren agricol plantat cu sfeclă de zahăr au fost afectate  125 ha.

  La S.R.L ,,Agro Papuros” au fost afectate  80 ha de teren cu porumb, 88 ha floarea soarelui și 35 ha sfeclă de zahăr.

  În cadrul evaluării s-a constatat procentul de afectare a culturilor agricole, și ce măsuri vor fi întreprinse pe viitor  cu referire la problema dată, care va fi examinată în cadrul comisiilor situații excepționale.

Galerie foto

  Astăzi, 11 mai curent Domnul Sergiu  FÎNTÎNA, Președintele raionului a convocat într-o ședință operativă vicepreședinții raionului, șefii secțiilor, serviciilor și direcțiilor din cadrul  Consiliului raional și al Aparatului președintelui, reprezentanți ai mass-media.

   În cadrul ședinței  reprezentanții serviciilor din cadrul Consiliului raional au informat Președintele raionului despre activitățile desfășurate  în perioada 04.05.2020 - 10.05.2020  anul curent și despre activitățile care urmează a fi desfășurate în perioada 11.05. – 17.05 anul curent.

   

  Astăzi, 9 Mai - Ziua Victoriei, ziua consacrată eroilor căzuți pentru Independența Patriei.

  Cu acest  prilej, comemorarea eroilor a avut loc la Complexul Gloriei  Militare din orașul Fălești  unde a participat conducerea raionului,   primarul orașului și reprezentanții ai instituțiilor publice.

  Întru amintirea celor căzuți pentru PACE și LIBERTATE, în scopul de a imortaliza lecțiile dure, scrise cu sânge, pe care le-a oferit întregii omeniri cel de-al doilea Război Mondial, a avut loc depunerea de flori, florile recunoștinței pentru eroii cruntului război.

  Astăzi, aducem mulțumiri pentru sfânta PACE  celor 7 veterani de război  din raion care au rămas în viață și celor 30 văduve de război, care au sacrificat cu propria viață întru fericirea noastră.

  • 1
  • 10
  • 2

Galerie foto

  Consiliul raional Fălești a predat echipament de protecție în scopul măsurilor de prevenire a infecției COVID-19, Centrului de Sănătate Fălești , Serviciului  Asistență  Medicală Urgentă Prespitalicească și Centrului Multifuncțional de Asistență Socială ,,Nufărul Alb” din satul Glinjeni.

  Au fost donate 100 combinezoane de protecție procurate de către Consiliul raional.

  Donație de 10000 de măști de protecție  și 120 de combinezoane de protecție au fost transmise de către  Întreprinderea cu Capital Străin ,,Idea Moda” SRL pentru toate instituțiile medicale  și sociale din raion, în scopul protecției împotriva virusului COVID-19 pentru cetățenii raionului.

  Consiliul raional  transmite sincere mulțumiri pentru actul de binefacere a Întreprinderii cu Capital Străin ,,Idea Moda” SRL  din orașul Fălești.

Galerie foto