Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Ziua CONSTITUŢIEI  REPUBLICII  MOLDOVA

La 29 iulie cetăţenii Republicii Moldova îşi serbează Constituţia, documentul cu cea mai mare autoritate de reglementare în viaţa publică, politică şi socială a ţării noastre. Misiunea fundamentală a Constituţiei este de a asigura armonia socială, ceea ce este imposibil de atins fără asigurarea statului de drept şi respectarea necondiţionată a drepturilor constituţionale.

Adoptarea Constituţiei a pus bazele instaurării democraţiei şi a statului de drept în Republica Moldova.

Legea noastră fundamentală s-a dovedit a fi un corp de principii şi norme, ce a deschis calea pentru afirmarea valorilor fundamentale ale statului de drept şi ale economiei de piaţă, o garanţie a drepturilor fundamentale ale omului, dar şi a funcţionării instituţiilor de bază ale statului, oferind cadrul necesar instituirii unui sistem de guvernare bazat pe drepturile inalienabile ale umanităţii: viaţă, libertate şi căutarea fericirii.

Constituția  este un simbol al poporului şi al luptei lui pentru libertate, dreptate şi onoare.

Ziua Constituţiei este o ocazie de a sărbători democraţia noastră nu numai ca sistem politic, ci şi ca mod de viaţă. Valorile fundamentale, înscrise în Constituţie, ne obligă să lucrăm în mod constant pentru consolidarea şi dezvoltarea acestora, or, libertatea şi drepturile omului nu sunt privilegii de care să ne bucurăm, ci o recompensă pentru acei care le vor onora şi apăra.

Urez tuturor cetăţenilor  pace şi prosperitate, şi îi îndemn ca, în tot ceea ce fac, să dea substanţă noţiunilor de Stat de Drept şi Supremaţie a Legii, să contribuie la edificarea unei societăţi guvernate de dreptate şi adevăr şi să cinstească, aşa cum se cuvine, Constituţia Republicii Moldova!

Cu respect

Iraida Bînzari Președintele raionului