Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Vineri, 16 februarie, în incinta Palatului de Cultură „Mihai Volontir” din or.Fălești, Inspectoratul General de Poliție a desfășurat consultări publice a proiectului „Bunicii Grijulii”, cu participarea primarilor, managerilor instituțiilor de învățământ, polițiștilor, reprezentanților autorităților publice de nivelul II din raioanele Fălești, Sîngerei, Glodeni, Florești și orașul Bălți.

 În cadrul întâlnirii, Gheorghe Cavcaliuc, șef – adjunct al Inspectoratului General de Poliție a prezentat un discurs privind importanța implementării proiectului „Bunicii Grijulii”, inițiat de Poliția Republicii Moldova. Acesta este un proiect social, al cărui scop este unificarea eforturilor în scopul consolidării unui mecanism eficient, destinat sporirii siguranței copiilor când sunt în drum spre școală sau casă.

 În opinia sa implementarea proiectului va aduce beneficii societății, părinților, copiilor dar și persoanelor în etate, implicate în acest proiect în calitate de voluntari. Pentru copiii noștri, a menționat Domnul Cavcaliuc, proiectul are drept scop sporirea siguranței vieții în timp ce sunt în stradă, beneficiind totodată de o plimbare matinală și comunicare între ei, părinții au posibilitatea să-și planifice mai eficient ziua de muncă, iar pentru bunicii grijulii această companie le va acorda posibilitatea de a comunica mai mult, de a-și împărtăși înțelepciunea și experiența lor cu tânăra generație.

 Domnul Marin Maxian, șeful Direcției Generale Securitate Publică a IGP a reiterat, că fiecare dintre cei prezenți în sală, fie că este polițist, cadru didactic sau reprezentat al autorității publice locale, este responsabil de viața și securitatea copiilor din localitate, atunci când sunt în stradă sau la școală. Din aceste considerente, este oportună implementarea acestui proiect, care la rândul său ne oferă posibilitatea de a spori credibilitatea celor cărora le oferim serviciile noastre.

 Pe final conducerea Inspectoratului General de Poliție a îndemnat participanții acestei întîlniri să se implice activ în mediatizarea, promovarea și implementarea proiectului nominalizat.

 La rândul său Doamna Iraida Bînzari a mulțumit conducerea Inspectoratului pentru posibilitatea de comunicare intercomunitară oferită, menționând, că cheia succesului o constituie planificarea unor acțiuni cooperante bine gîndite și bine organizate a mai multor factori de decizie, societății civile și a voluntarilor implicați în acest proiect.

 De notat, că doritorii, care vor să facă parte din echipa „Bunicii Grijulii” pot să contacteze numerele de telefon 060266686 sau 060232828. De asemene, fiecare cetățean poate face parte din grupul „Bunicii Grijulii” de pe facebook sau să lase un mesaj la adresa electronică Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Galerie foto